A BKV visszavenné a jogtalan végkielégítéseket

A BKV igazgatósága támogatja Kocsis István vezérigazgatót abban, hogy jogtalan kifizetések esetén kezdeményezze az adott végkielégítések és egyéb juttatások visszaszerzését.

Az igazgatóság múlt szerdai ülésén hozott döntése szerint szükségesnek tartja, hogy a BKV számára előnytelen menedzserszerződéseket módosítsák és ebben támogatják a vezérigazgatót - áll a közleményben.

Mint írták, az igazgatóság megismerte Szalainé Szilágyi Eleonóra, volt humánpolitikai igazgató ügyét is, és újabb kérdéseket fogalmazott meg, amelyekre a soron következő ülésen várnak választ.

Az igazgatóság szerint elfogadhatatlan, hogy ilyen esetek előfordulnak, ezért szükségesnek tartja a "vezetői ellenőrzés és a kontrollpontok erősítését". Erre vonatkozó javaslatokat Kocsis Istvántól várnak - fűzték hozzá.

A BKV felügyelőbizottságának múlt hétfői ülése után Vitézy Dávid, a Fidesz delegáltja úgy nyilatkozott: csak az ő kezdeményezésére több határozatot hozott a grémium, a többi között arra kérik a BKV-t, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a volt humánpolitikai igazgatóval végkielégítésének visszafizetéséről, s ha ez nem végződik sikerrel, akkor a cég terelje jogi útra az ügyet.
Forrás: MTI