Bekeményít a rendőrség

Összehangolt akció keretében, társhatóságok bevonásával igyekeznek kiszűrni a szabálytalanul közlekedőket a hosszú hétvége két napján Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az európai kampány részeként szervezett razzia során elsősorban a gyorshajtókat igyekeznek kiszűrni. A pénteken és szombaton zajló ellenőrzéskor a rendőrség valamennyi sebességmérő berendezését beveti. Emellett kiemelt figyelmet kap az ittas járművezetők felderítése és a kerékpáros közlekedés szabályainak ellenőrzése. Bírságra számítnak a szabálytalanul előzők, az elsőbbséget meg nem adók, a kanyarodás szabályait megszegők, illetve a tilos jelzésen áthaladók - tartalmazza a közlemény.

A razziába bekapcsolódnak a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a katasztrófavédelem munkatársai, akik a sofőrök ellenőrzésén túl a járművek műszaki állapotát is vizsgálják majd.

A rendőrség a közlekedők türelmét és együttműködését kéri, tekintettel arra, hogy az akció ideje alatt akár többször is megállíthatnak egy-egy autóst, motorost vagy kerékpárost.
Forrás: MTI