Vona magát minősítette a zsidózással?

Nem hiszem, hogy minősítenem kellene azt, ami önmagát minősíti - fogalmazott Gyárfás Tamás, a köztelevízó Nap-kelte című műsorának producere, arra reagálva, hogy a hétfői adásban Vona Gábor, a Jobbik elnöke Izraelbe küldte az őt kérdező újságírót.

"Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe" - válaszolta Betlen Jánosnak a politikus, miután a műsorvezető azt kérdezte tőle, mit tanácsolna a Jobbik szavazótáborának: elmenjenek-e vagy sem arra a rendezvényre, amelyen egy szervezet a náci politikusról, Rudolf Hessről szeretne megemlékezni Budapesten.

Betlen János úgy reagált: nagyon felháborította, hogy a Jobbik elnöke ezt a kijelentést tette rá.

Arra a kérdésre, hogy terveznek-e bármilyen lépést az eset kapcsán, meghívják-e ismét a műsorba Vona Gábort, a producer azt mondta: nem tehet olyat, ami az ORTT-be, illetve a médiatörvénybe ütközik. A választások idején például kötelező érvénnyel kell meghívni a parlamentbe tartó pártokat - hívta fel a figyelmet.

Betlen János természetesen Magyarországon marad - tette hozzá Gyárfás Tamás.
Vona Gábor, de előtte már több, a Nap-keltében megkérdezett politikus szóvá tette, hogy az őt kérdező újságírók nem hagyják elmondani azt, amit szeretnének. Gyárfás Tamás a riporteri kérdezéstechnikával megfogalmazott felvetésekre azzal válaszolt: a Kereszttűz vitaműsor, a válaszokra kíváncsiak, s ha ezek kapcsán újabb kérdések vetődnek fel, akkor annak kell teret adni.

"Ez nem a mikrofonállvány műfaja" - mondta Gyárfás Tamás.
Forrás: MTI