Ez már döfi! A magyar bunyós világbajnoki övért harcolhat!

Óriási sansz előtt áll Felföldi Szabolcs, hazánk egyik legismertebb és legtehetségesebbnek tartott harcosa. "Csak" egy lengyel Európa-bajnokot kell levernie az újabb vébé címéért.

Nem árt a helyzetet tisztázni. Felföldi Szabolcs, a profi MMA-világbajnoknak van már egy WFCA öve, de neki – természetes módon – nem elég ennyi. Felföldi egy másik szervezet, a WPKC övét is be akarja gyűjteni, méghozzá a debreceni Főnix csarnokban augusztus 19-én megrendezésre kerülő Shield Security K-1 Magyar Nagydíjon. Ehhez csak a lengyelek menőjét, a kick-boksz Európa-bajnok MMA-harcost, Gerhard „Machine” Gorewodát kell megvernie.

Reméljük, rossz meccset vív majd

Persze ha Felföldi folytatja eddig mutatott teljesítményét, sansza sem lesz a nézőknek jó meccset látniuk. Katona Attila, a K-1 magyarországi igazgatója például nemrég „beszólt” a dunaharaszti harcosnak, hogy rossz meccseket vív. A „Hegylakó” becenévre hallgató Felföldi nem tudta mire vélni a kritikát, mire Katona gyorsan hozzátette: „Gyorsan fejezed be, túl hamar győzöd le az ellenfeleidet!”

Nagyjából ez idő tájt dőlt el, hogy Felföldi résztvevője lesz az augusztus 19-i debreceni K-1 Magyar Nagydíjnak, ahol a lengyel óriás vár majd rá. A magyar harcos azonban nem izgul, sőt szokásain sem változtat – azaz most sem árulja el taktikáját. Annyi biztos csak, hogy magára és az ellenfelére is fokozottan figyel majd a meccs alatt.

Felföldi egyik legnagyobb meccse, azaz a francia Christophe Gauthierot ellen aratott győzelem (a magyar versenyző látható hosszabb nadrágban):

Igazi profi… Legutóbbi mérkőzése után például mindössze néhány napos tihanyi nyaralást engedélyezett magának. Fanatizmusa azonban még a nyaralás közben is jelentkezett: rendszeres úszóedzéseket végzett a Balatonban, és a szaunát is edzőteremmé alakította.

Csak a győzelem

„Nincs mese, régen tudom, csak a munka vezethet eredményre, ezért vagyok maximalista a felkészülésben. Egyszerű dolog ez, csak abból „táplálkozhat” az ember a mérkőzéseken, amit az edzőteremben elvégzett. A közönség is elvárja tőlem a győzelmeket, nekem pedig kötelességem kiszolgálni őket. Debrecenbe mindig szívesen jövök, remek, hozzáértő a publikum. Már felismernek a városban, a múltkor is gratuláltak, sok sikert kívántak a mérkőzésemhez. Örülök a lehetőségnek, hogy rangos gálán és helyszínen, jó ellenféllel szemben, világbajnoki övért léphetek szorítóba” – mondta harminckét éves „Hegylakó”, aki azt is elárulta, hogy a feleségével nemsokára egy kis „Hegylakó” érkezésének örülhetnek.

A gyermekáldás azonban még messze van, Felföldi augusztus 19-én Debrecenben még nem gondol az utánpótlásra, „csak” győzni akar. Másképpen fogalmazva: igazi „Hegylakóként” pontosan tudja, hogy csak egy maradhat…