Brad Pitt: nem zavarna ha a gyerekem meleg lenne

Nem bánná, ha meleg lenne az egyik gyermeke, nem nősül, amíg bárki nem házasodhat szabadon, és megőrül tőle, ha valaki bele akar beszélni más életébe.

"Zavarna-e, ha az egyik gyerekemről kiderülne, hogy meleg? Nem, egy kicsit sem. Azt akarom, hogy a gyerekeim olyan életet éljenek, amilyet szeretnének. Azt akarom, hogy elégedettek legyenek. Szeretném megtanítani őket arra, hogyan találjanak magukra" - válaszolta a magazin kérdésére a filmsztár, aki három közös és három örökbefogadott kisgyermeket nevel együtt élete társával, Angelina Jolie hollywoodi filmsztárral.

Miközben a pletykalapok egész nyáron azt találgatták, mikor szakít az álompár, a színész egyértelműen leszögezte: szerelmes és Jolie-ban találta meg tökéletes lelki társát. Mint mondta, egyszer azzal vágott vissza a nősülést firtató kérdésre: "majd talán akkor házasodunk össze, amikor az mindenki számára törvény adta lehetőség lesz", s emellett kitart, mégha garmadával kapja is emiatt a gyűlölködő leveleket vallási csoportoktól.

"Abban hiszek, hogy mindenkit egyenlő jogok illetnek meg. Azt állítják, hogy a melegházasság tönkreteszi a családot és árt a gyerekeknek. Nos, abban a különleges helyzetben vagyok, hogy láthattam, ahogy meleg barátaimból szülők lettek, és figyelhetem, ahogy a gyermekeik szerető környezetben nőnek fel" - idézte pénteken a parade.com portál a színészt, aki nem titkolta, hogy megőrjíti, ha valaki bele akar szólni egy másik ember életébe.

Az igazi szerelem - mesélte -, amikor valaki más fontosabb lesz az ember számára, mint saját maga. "A szeretet - a családé, a gyerekeké - a legfontosabb dolog az ember életében. Ez ad erőt és véd meg... Ha az ember a szerelmével él, megeshet, hogy elveszíti. És ez a gyerekekre is igaz. Ezt a kockázatot vállalni kell a szerelemért" - fogalmazta meg, és bevallotta, hogyha valami miatt álmatlan éjszakái vannak, az éppen ez, hogy elveszítheti őket.

A család életét színesnek, fárasztónak, de élettel telinek és vidámnak írta le. Hobbijáról, az építészetről pedig úgy beszélt, mint egy évtizedekig tartó vágyról, amely valóra vált. Évekig dolgozott álmai házán, s most, hogy ennyi gyermeke van, ez az egyetlen hely, amely igazán megfelel számukra - jegyezte meg elégedetten.

A házhoz tartozó úszómedencében a vízesés mögött elrejtett kis barlangról elárulta, hogy "remek hely a szerelmeskedésre".

Szeret utazgatni, családosan különösen Dél-Franciaországot kedvelik, mert ott hétköznapi életet élhetnek a gyerekek. Mivel több országból származnak örökbefogadott gyermekeik, nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy megtanulják szülőhazájuk nyelvét is - újságolta Pitt, és sajnálkozva számolt be róla, mennyire bánja, hogy annak idején nem tanult meg rendesen franciául, s mennyi küzdelmébe kerül most, hogy behozza a lemaradást.
Forrás: MTI