A KDNP befejezné a Tüskecsarnokot

A XI. kerületi Tüskecsarnok építésének befejezéséért és az épület sportolási célokra való használatáért emelt szót keddi budapesti sajtótájékoztatóján Rétvári Bence, a KDNP képviselője.

A képviselő hangsúlyozta, hogy az 1996 óta ugyanolyan állapotban lévő lágymányosi Tüskecsarnok állagmegóvására évente 60-80 millió forintot kell elkölteni. Rétvári Bence közölte, hogy az ügy kapcsán írásban fog Oszkó Péter pénzügyminiszterhez fordulni.
Kitért arra is, hogy tavaly kiírtak egy pályázatot az épületre, de az egyetlen pályázó, aki egyébként megszüntette volna annak sportfunkcióját, végül visszalépett.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy januárban az akkor még az önkormányzati tárcát vezető Gyenesei Istvánhoz fordult az ügyben. Tőle azt a választ kapta, hogy tavasszal újabb pályázatot írnak ki, amelybe belefoglalják az épület sportfunkciójának megőrzését is. Elmondta, hogy ezt, egy parlamenti kérdése nyomán áprilisban a pénzügyi államtitkár is megerősítette, jelenleg még sincs érvényes pályázat.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Sölch Gellért, kerületi önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy mindeközben Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármesterének felvetése nyomán tíz év alatt összesen kétmilliárd forintot tervez elkölteni az önkormányzat egy már elkészült, magánkézben lévő sportcsarnok bérlésére.

A Fidelitas XI. kerületi elnöke azt mondta, hogy sportkoncepció nélkül nem lehetne egy ilyen döntést meghozni, de a polgármester és környezete nem vizsgálta, hogy milyen sportolási lehetőségek állnak rendelkezésre a kerületben.

Rétvári Bence ehhez hozzátette, hogy ha az egyik, a kerületbe tervezett metrómegállót elhagynák, akkor annak az árából háromszor is meg lehetne építeni a Tüskecsarnokot.
Forrás: MTI