Jön a kultikus mozi második része!

Visszatérnek! Mike, Féreg, Teddy KGB és a többiek ismét megmutatják, milyen is az igazi pókerarc, jön ugyanis a kultikussá vált Pókerarcok című film második része.

„Ha fél óra alatt nem szúrod ki, hogy ki a balek az asztalnál, akkor te vagy a balek” – szól az egyik elhíresült mondta a Pókerarcok (Rounders) című filmből. A pókeres társadalmat leghitelesebben és legizgalmasabban bemutató amerikai mozi első, 1998-as része egyesek szerint akkora hatással volt a világ pókerére, mint Korda György a magyarra. Azaz mindent megbolygatott és új szintre emelte az akkor még csak a bennfentesek által játszott kártyajátékot.

Most pedig azt repesgetik a filmvilág bennfentesei, hogy hamarosan jön a nagysikerű mozi folytatása, a Pókerarcok 2! A Matt Damon (Mike McDermott), Edward Norton (Féreg) és John Malkovich (Teddy KGB) főszereplésével készült eredeti film sikerének fő letéteményesei, a két forgatókönyvíró (David Levien and Brian Koppleman) ugyanis már dolgozik a második rész könyvén.

Mindenki bevállalja a második részt is

Levien egy interjúban nemrég elszólta magát a készülő folytatásról: „Jelenleg még csak ötletelünk, de közben felvettük a kapcsolatot az első rész szereplőgárdájával, és nagy örömünkre szinte kivétel nélkül igent mondana már most a folytatásra. Minket egyébként mindig is lenyűgözött a pókeresek világa, Las Vegas és az ottani pazar kaszinók, na meg persze a játékosok, akik újra és újra fejleszteni akarják a játékukat”.

Levien szavait alátámasztva a film főszereplője, Matt Damon is pozitívan nyilatkozott: „Egyszer kell hívni mindenkit, és azonnal mennek. Fantasztikus csapat voltunk, imádtunk közösen dolgozni. A múltkor találkoztam Eddie-vel (Edward Norton), akinek szintén tetszett a folytatás ötlettel. Abban is biztos vagyok, hogy ha végre elkészül a végleges forgatókönyv, a rendező John Dahl sem fog elzárkózni a filmtől. Én már nagyon várom”.

A New York-i profi pókeresek világát bemutató film folytatására tehát talán már nem is kell olyan sokat várni, addig is azonban íme a ’98-as első rész egyik legjobb jelenete, illetve a mozi hivatalos trailere:

Az első rész hivatalos előzetese:

Ja, és még valami: csak remélni tudjuk, hogy Matt Damonon, Edward Nortonon és John Malkovichon kívül tényleg szerepel majd a nem kevésbé remek Famke Janssen, John Turturro, Gretchen Mol és persze Martin Landau is. Na meg talán ismét feltűnik valamelyik sztárpókeres is, mint annak idején Johhny Chan…