Tudnunk kellene Orbán nyaralásának részleteiről?

Nyakó István MSZP-szóvivő szerint az emberek joggal akarják tudni Orbán Viktor mexikói nyaralásának "titkos részleteit", így például azt, hogy ajánlott-e valamilyen szívességet a Fidesz elnöke titokzatos vendéglátójának.

Nyakó István már hétfőn is nyilatkozott az említett nyaralással kapcsolatban; akkor az MTI-nek azt mondta: pártja szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke, ugyanis miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, "a tengerparton próbálja elviselni" a válság hatásait.

Keddi levelében - amelyet Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének címzett, és az MTI-hez is eljuttatott - az MSZP szóvivője azt írta: kétségtelen, hogy mindenkinek a magánügye, hol tölti szabadidejét, de közpénzből élő, választott politikusok, közszereplők kötelesek eltűrni, ha a közvéleményt foglalkoztatja, miből telik nekik "luxusnyaralásra".

"Főként azokra vonatkozik ez, akik másokat rendszeresen durván, alaptalanul rágalmaznak és támadnak politikai szerepvállalásukat megelőzően szerzett jövedelmeik miatt" - vélekedett.

Nyakó István szerint a Fidesz továbbra is titkolja, Orbán Viktor kinek a vendégszeretetét élvezi Mexikóban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: meglehet, hogy baráti szívességről van szó csupán, de lehet, hogy ezért a szívességért valamilyen ellenszolgáltatást is vár a titokzatos vendéglátó.

A szóvivő levelében több kérdést is feltett Szijjártó Péternek, így például azt, hogy az eddigi gyakorlatukkal ellentétben miért titkolták Orbán Viktor nyaralásának helyét és idejét. A szocialista politikus arra is kíváncsi, miért titkolják a vendéglátó kilétét, mekkora tételt jelentenek a vendéglátás költségei, és ajánlott-e valamilyen szívességet a Fidesz elnöke vendéglátójának.

A Blikk című napilap hétfőn azt írta, kéthetes nyaralásra Mexikóba utazott a Fidesz elnöke és felesége, akik egy barátjuknál szálltak meg. Szijjártó Péter a lapnak azt mondta, Orbánék a családi kasszából fizetik a nyaralást. Hozzátette: Mexikóban írta meg Orbán Viktor azt a cikket, amely a hét végén jelent meg a Magyar Nemzetben. Napi kapcsolatban vagyunk, én tájékoztatom a fontosabb belpolitikai eseményekről - közölte Szijjártó Péter a Blikk-kel.
Forrás: MTI