Valódiak a felvételek

A Magyarok Nyilai terrorszervezettel kapcsolatos képanyagot hozta nyilvánosságra a rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján - állítja a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az NNI a rendőrség honlapján szombaton közzétett közleményében hangsúlyozza: "...tény, hogy a felvételt a terrorszervezet egyik tagjának számítógépén találta a szakértő. Nyilvánvaló a terrorszervezet és a robbantás végrehajtói közötti kapcsolat"- teszi hozzá.

Azzal a sajtóhírekben szereplő feltételezéssel kapcsolatban, hogy egy Bonyhádon történt bűncselekmény ügyében készültek volna a nyilvánosságra hozott felvételek, a közlemény rögzíti: abban az ügyben a Tolnai Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott, ám robbantásról készített felvételeket nem találtak, azok soha nem kerültek a rendőrség, így a Nemzeti Nyomozó Iroda birtokába sem.

Balsai István fideszes képviselő az eset kapcsán szombaton kiadott közleményében felveti a gyanút, hogy Draskovics Tibor pénteki sajtótájékoztatóján "bizonyítékot hamisított annak érdekében, hogy továbbra is látványosan és zavartalanul riogathasson szélsőjobboldali veszéllyel".

A miniszter által bemutatott videón Balsai István szerint a robbanás helyszíne kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantáséra, ahol – a rendőrség akkori közlése szerint – "átlagon felüli kémiai tudással rendelkező, kísérletező kedvű fiatalok robbantottak".NA
Forrás: MTI