Óriási siker! Arany a Világjátékokon!

Első helyen végzett a karatés S. Kovács Ádám a tajvani Világjátékokon. Ez a magyar küldöttség második aranyérme az olimpián kívüli sportágak versenyén.

A magyar csapat szombati tájékoztatása szerint a 65 kg-os súlycsoportban érdekelt S. Kovács az elődöntőben az osztrák Thomas Kaserert, a fináléban pedig a francia William Rollét győzte le.

"Eddig mindig, amikor bejutottam a döntőbe, akkor azt már azonnal hatalmas sikernek könyveltem el, annyira örültem, hogy biztosan megvan az érem - mondta S. Kovács Ádám. - Most másként álltam hozzá. Úgy gondolkodtam, hogy csak ki van pipálva egy meccs, ez esetben az elődöntő, de még nincs vége, van hátra egy meccs, amelyen a legjobbamat kell nyújtanom. A világbajnokságokon kétszer is ezüstérmet nyertem, és feltettem magamnak a kérdést, hogy képes vagyok-e aranyérmet szerezni. Szerencsére sikerült, és ennek a sok munkán kívül az volt a titka, hogy nem foglalkoztam a téttel, csak azzal, hogy megnyerjem a meccset."

Az Andrejszki Zsófia, Nagy Dorina, Szalóki Emese, Szörényi Ágota Sára, Kökényesi Noémi, Hegyi Dóra, Bakó Anett Tamara alkotta aerobikcsapat döntőben jutott, és ott az ötödik helyet szerezte meg.

A versenytáncosok között a rockys Horváth Miklós és Kis Katalin a 8., Horváth Márk és Szabó Kata a 10., a latintánc kategóriában pedig Nagymihály Balázs és Szögi Szilvia a 16-17. lett.

Az íjászok között Kuti Géza (reflexíj) hetedik, Ondrik Tibor (csigásíj) a 20., Gyenge Zsófia (terepíjászat) a 16. helyen zárt.
Forrás: MTI