Az alpolgármester szerint Dávid rosszindulatú

Rosszindulatú az MDF elnökének azon feltételezése, hogy a terézvárosi önkormányzat egy adott parkolócéget szeretne "bebetonozni" a pozíciójába - hangsúlyozta Bajor Zoltán Terézváros alpolgármestere.

"Azt szeretnénk elérni, hogy valóban tapasztalt cégre bízzuk az üzemeltetést. Az előírt árbevétel és referenciák mindössze azt biztosítják, hogy ne 60 férőhelyes foghíjparkolók fenntartói jelentkezzenek, hanem azok a cégek, akiknek egy több mint 6000 parkolóhelyes kerületi rendszer üzemeltetése sem jelent gondot. Ezért rosszindulatú az a feltételezés, hogy az önkormányzat bárkit szeretne bebetonozni a kerületi parkolási rendszer megújításával" - írta MTI-hez eljuttatott közleményében a kerület alpolgármestere szerdán.

A politikus kiemelte: a korábbi átláthatatlan rendszerrel szemben a pályázati kiírás alapján nyomon követhetőek lesznek a nyertes cég bevételei, az önkormányzat részesedése pedig - csupán az elmúlt néhány év adatai alapján is - többszöröse lesz a korábbiaknak.

Bajor Zoltán szerint Dávid Ibolyának az önkormányzatot kellett volna megkeresnie ahelyett, hogy "újságolvasáskor merít ihletet a nyári uborkaszezonban szerepléshez".

"Ahelyett azonban, hogy a konzervatív párt azt az önkormányzatot támadja, amelyik időben döntött a pályázatról, inkább azoknál a kerületeknél kopogtasson, akiknek szintén idén jár le a 10 éves koncessziója, mégsem gondoskodtak még a saját szerződésük megújításáról" - tette hozzá Bajor Zoltán.

Dávid Ibolya szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a kerületi lakosok és az MDF is tiltakozik az ellen, hogy újabb tíz évre szerződést kössön Terézváros a sokat bírált Centrum Parkoló Kft.-vel.

Az "arcátlan" pályázati kiírás szerint a kerület évente mindössze öt és fél napnyi parkolási díjban részesülne parkolóhelyenként, a többi bevétel, valamint a pótdíjak és a kerékbilincs-díjak is a nyertes céget gyarapítanák. A pályázat nyertese így mindössze évi 25 ezer forintot fizetne parkolóhelyenként az önkormányzatnak - tette hozzá.
Forrás: MTI