Medve támadt a magyar turistákra

Két magyar turistát támadott meg egy kiéhezett medve Romániában, a Déli-Kárpátokban. A csütörtökre virradó éjjel történt baleset következtében a két turista közül az egyik komolyabb sérüléseket szenvedett.

Román hírforrások szerint egy apáról és fiáról van szó, akik a támadáskor a Bucsecs-hegység (Muntii Bucegi) Padina fennsíkján felvert sátrukban aludtak. A medvét vélhetően a kirándulók étele vonzotta. Az idősebb férfi súlyosabb sérüléseket szenvedett, ezért a Pucioasa városi kórház sebészeti osztályára szállították, de sérülései nem életveszélyesek. A fiatalabb férfin csak felületes sebeket ejtett az állat.

Ciprian Vataselu, a Dambovita megyei csendőrség szóvivője szerint az éjszaka ugyanazon a környéken összesen háromszor támadtak emberre a medvék, az esetek közül a magyar turistáké volt a legsúlyosabb.

Romániában mintegy ötezer barnamedve él. Gyakran bemerészkednek a hegyi városok peremkerületeibe is, hogy táplálékot keressenek a szemeteskukákban. Minden évben több ember leli halálát Romániában medvetámadás következtében.
Forrás: MTI