Az MSZP szerint Mádi, Orbán folytatása

Mádi László fideszes politikus azt folytatta, amit Orbán Viktor, a párt elnöke elkezdett, Magyarországnak azonban árt minden olyan nyilatkozat, amely az ország teljesítményét rossz színben tünteti fel - mondta Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek az ellenzéki politikus sajtótájékoztatójára reagálva.

Mádi László fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón kijelentette: Magyarországon nem csökken, hanem tovább nő a válság a következő fél évben. Hozzátette: ami Magyarországon folyik, az nem válságkezelés.

A kormány adóátrendezést hajtott végre július elsejétől, a vállalkozók azonban azt mondják, hogy az adóátrendezés hatására nem érzékelnek kedvezőbb jeleket a gazdálkodásukban - tette hozzá.

Az ország teljesítményét rossz színben feltüntető nyilatkozatok sorát Orbán Viktor kezdte, aki a válságkezelés további módjaként a költekezést jelölte meg - vélekedett a kormánypárti politikus, aki szerint erre a nemzetközi pénzvilág elutasítóan reagált, és ezért Magyarországot kockázatos országnak tekinti.

Tukacs István úgy vélte, az ilyen nyilatkozatoknak nem növelik az ország iránt egyébként is törékeny pénzügyi bizalmat.

A képviselő elmondta, kár, hogy Mádi László nem az országot tekinti fontosnak, hanem azt, hogy megfeleljen a Fidesz válságkezelés szempontjából értékelhetetlen elveinek.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke keddi közleményében azt írta, hogy pártja szerint mára kockázati tényezővé vált a Fidesz politikája. A szocialisták első embere véleményét a világ egyik legnagyobb hitelminősítőjének, a Standard and Poor,s-nak "egyértelmű üzenetére" alapozta, miszerint nem javít Magyarország besorolásán, mert az ellenzék viselkedése túl nagy kockázat.
Forrás: MTI