Menetelő magyarok - pókerben is mi vagyunk a császárok?

Kis túlzással erre a versenyre várt a világ pókertársadalma: elkezdődött Las Vegasban a World Series of Poker (WSOP) főversenye. A magyarok szereplése eddig biztató!

Ugyan kevesebben neveztek a WSOP főversenyére, mint az előző években (na ja, úgy néz ki, hogy a pókert is elérte a gazdasági válság), a magyarok szereplésére azonban eddig nem lehet panasz.

A 10.000 dollár nevezési díjú verseny 1A napján (a közel ötezer induló négy napra nevezhet, így nagyjából 1100-1200 versenyző jut egy napra) négy magyar jutott tovább: Botond Balázs, alias birs 113.000, Gerhát Ádám 51.500, Szamosi Gábor, alias Argentína 47.000 és Ilosvay Zsolt 29.975 zsetonnal lesz érdekelt a folytatásban.

Az 1B napról öt magyar jutott tovább: a 2006-ban egyszer már egy világbajnoki karkötőhöz nagyon közel került Tóth Richárd 49.925, Gelencsér Péter 49.650, Traply Péter, alias Bélabácsi, az első magyar pókervilágbajnok 43.250, Andrejkovics Milán 22.000, Kwaysser Valdemár Ákos, alias Luigi pedig 9725 zsetonnal.

A harmadik nap azonban már nem sikerült túl jól a mieink számára, csak Rátkai Istvánnak sikerült túljutnia az 1C versenynapról, kerek 50.000 zsetonnal.

A maradék magyar a negyedik napon még próbálkozhat, az állva maradtaknak pedig jöhet a második nap.

A főverseny döntő asztalát (az utolsó kilenc játékos harcát) a szervezők a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan őszre tolták. Az tehát, hogy ki nyeri a pókervilág csúcsának tartott megaversenyt csak novemberben derül ki, amikor is az ESPN amerikai sportcsatorna élőben fogja közvetíteni a final table küzdelmeit.

Reméljük, hogy először a pókertörténelem folyamán magyar résztvevővel…

A főverseny végéig még sok idő van hátra, nézzük hát meg kedvcsinálónak az első magyar pókervilágbajnok, Traply Péter „Bélabácsi” néhány héttel ezelőtti győzelmét az 5000 dolláros no limit shoot out hold’em versenyen. Íme az első magyar WSOP-karkötő története, Traply utolsó leosztása és az ünneplés:

Forrás: Fotó: pokerarcok.com