A legszebb mellek a melltartó alatt pihennek: ilyen a szép dekoltázs!

Egy ruhadarab, ami nélkül az élet már-már elképzelhetetlen. Szexis, dögös, de közben nagyon is hasznos és egészséges: a melltartó. A nők kedvence, amivel sok férfi helyet cserélne.

Gyönyörű, csipkés ruhadarab, elején egy hatalmas masnival, szinte semmit sem takar, ennél izgatóbb már nem is lehetne egy melltartó, persze a legjobb az, ha nincs is. Mégis egy nagyon praktikus ruhadarabról beszélünk, ami nem hiányozhat egy nő ruhatárából sem, és minél több van, annál jobb!

Ez az erotikus fehérnemű önmagában sokszor semmit sem ér, kell hozzá egy szintén szexis bugyi, legyen bármilyen, de egy harisnyatartó sem árt, ha kéznél van. Így már kész is van az esti összeállítás. Garantált, hogy a hatás nem marad el, és a ruha sem lesz sokáig a hölgyeken.

Nemcsak szexis, hanem fontos is


Tévhitek
Sokan még mindig azt hiszik, hogy a melltartó miatt ereszkednek meg a mellek, pedig ez nem igaz. Ez a ruhadarab segít megtartani az izmokat, és az egész mell súlyát, így az nem fog lógni, és továbbra is szép, feszes marad. Lehet akármilyen kicsi is a mellünk, a gravitáció mindenképp lehúzza, ezért hosszú távon semmiképp sem ajánlott a melltartó nélküli élet.
A legtöbb nő szereti viselni, mert ad egyfajta biztonságérzetet, emellett általa könnyen lehet növelni a mellméretet, amit minden hölgy büszke mosollyal jutalmaz, amikor belenéz a tükörbe. A férfiak is szeretik, nincs is izgatóbb egy sejtelmes melltartónál. Mégis, nemcsak egy mindennapi ruhadarab, egy szexis kiegészítő, hanem valójában nagyon fontos feladatot lát el.

Azért nélkülözhetetlen a melltartó viselése, mert a mellizmok nem rugalmasak, ha egyszer kinyúlnak, akkor azok sajnos úgy is maradnak. Már nem lehet őket visszavarázsolni, csakis a sebészkés segíthet. Ezért, hogy ezt elkerüljük, nem árt jobban odafigyelni. Végezhetünk tornagyakorlatokat is, de a melltartó a legegyszerűbb megoldás.

Azoknak, akik utálják

Rengeteg nő kényelmetlennek tartja, és teljesen feleslegesnek. Ha a fentebbi sorokat elolvassuk, akkor rájöhetünk, hogy azért annyira még sem felesleges, hiszen ki szeretne lógó melleket. Rengeteg olyan szituáció van, amikor egyszerűen kötelező a viselete, ilyen a futás, vagy más sport tevékenység. Ez esetben nem árt, ha direkt ezekre az alkalmakra tervezett sportmelltartót húz magára az ember, mert ezek sokkal biztosabban megtartják a kebleket.

Szüléskor megnő a mell, ezért nem árt még jobban odafigyelni rá. Sokszor megesik, hogy a régi melltartók már kicsik, sokszor inkább fel sem veszi az ember, ahelyett, hogy venne egy-két újabb darabot.

Fontos, hogy kényelmeset vegyünk, mert akkor nem fog szorítani, és még megfulladni sem akarunk majd benne. Nincs is annál jobb érzés, mikor az ember felkerekedik, s elmegy fehérneműt vásárolni! Nehéz választani a szebbnél-szebb darabok között, hiszen több szempontot is figyelembe kell venni. A saját ízlésünket, a kényelmet, és természetesen partnerünk igényeit is.

Emellett egy jól megválasztott melltartó csodákra is képes, hiszen a kicsi mellekből képes nagyon varázsolni, a kicsit megereszkedett melleket feltornázza, ezzel szép dekoltázst kölcsönöz ezzel a hölgyeknek. Ami pedig vonzza a férfi tekinteteket, nem is kicsit.

A melltartó ősanyja

Érdekességek
Amerikában találták fel ezt a szexis ruhadarabot, és még maga a hadi ipar is szorgalmazta a fejlesztését, használatot. Hogy miért is? Mivel a fűzők korszaka leáldozott, így több tonna fémet nyert az ipar akkoriban, s ez a háborús időben rengetegnek számított.
Mary Phelbs Jacob nevéhez fűződik, ugyanis ő találta fel a nők reménységét, s hozta el a fűzők helyett 1914-ben. Nők milliói áldják a nevét, pedig állítólag nem is találta fel, hanem csak elővett egy régi tervezést, feldobta, átszabta, majd tálalta a nagyközönségnek. A férfiak egyaránt sokat köszönhetnek neki: melltartóinak hála feltornyozódtak a nők mellei, melynek hála a férfiak azóta is rettenetesen rajonganak a szép domborulatokért.

Állítólag azért találta ki ezt a ruhadarabot, mert a kényelmetlen fűző nem illet az egyik estélyiéhez, ezért zsebkendőből és szalagokból összeeszkábálta ezt a bizonyos fehérneműt. Annyira elégedett volt a végeredménnyel, hogy el is adta a jogokat a Warner Brothers Corset Company-nak, ami addig csak fűzők készítésével foglalkozott. Az ötlet az ő tetszésüket is elnyerte, s onnantól kezdve ráálltak a termelésre, mert mindenki csak a melltartót akarta.

Sikere abban rejlett, hogy végre eldobhatták a hölgyek a szoros fűzőket, amiben sokszor szinte levegőt sem kaptak. Ezekkel szemben a melltartó kényelmes, nem szorítja le a tüdőt, de közben mégis eltakarja a mellet, és még meg is emeli, meg is tartja azt. Bár eleinte ezeket is arra használták, hogy leszorítsa a melleket, a kosaras típust csak később találták fel.

Érdekes kérdés, hogy ha a fűző ennyire kényelmetlen volt, akkor miért kellett ilyen sokat várni arra, hogy végre felszámolják? A maga korában is egy szexis ruhadarabnak számított, hiszen akkoriban nemcsak a fehérnemű volt fűzős, hanem maga a ruha is, csak sokkal kényelmetlenebb volt, mint manapság. Pár száz éve még a nagyon keskeny derék számított szexszimbólumnak. Manapság is nagyon kelendőek a fűzők, de már cseppet sem hasonlítanak elődeikre. Nem tartalmaznak annyi fémet, halszálkát, ezért a legtöbbet össze sem lehet annyira húzni, hogy az ember ne kapjon benne levegőt.

A nőiesség szimbóluma

A nőt első ránézésre a mellmérete különbözteti meg a férfitől, míg egy férfi lapos felsőtesttel rendelkezik, addig egy nő domborodik fölül. A gyerekek fejlődésében is fontos szerepet játszik, hiszen a szoptatás a legmeghatározóbb esemény egy csecsemő életében. A nőiességn legkiemelkedőbb szimbóluma.

Ekkor adódnak problémák, hogy mekkora is legyen, vagy milyen legyen a formája? Minden kornak megvolt a maga divatja, de minden országnak is megvannak az ideáljai. Az őskorban és a barokkban a kerekded idomok domináltak, de manapság is a formás test számít szexinek. Ezekhez természetesen nagyobb mellek dukálnak, de nem kell elkeseredni.

A plasztikai sebészetnek hála egy csettintésre kaphat az ember nagyobb, vagy kisebb melleket, körtét vagy almát, ennek már csak a sebész szabhat - szó szerint határokat. Amíg nem élték a szépészeti műtétek a fénykorukat addig a nők a melltartók segítségével formálták meglévő idomaikat. Ezért találtak fel a különböző szivacsos, push-up melltartókat, az elől kapcsosokat, és még sokáig lehetne sorolni a felhozatalt. Amióta egy szike segítségével át lehet szabatni a melleket, azóta inkább a kényelem miatt viselik a nők, plusz a megereszkedés ellen, esetleg erotikus célból.

A melltartók korszaka ma is virágzik, hiszen, ha a formája és a funkciója nem is változik, de minden más igen. Ma már mindenféle színben, anyagban, giccsben lehet őket kapni, de a cél ugyanaz: megtart, formál, és nagyon szexissé tesz.