Film lesz Jacko utolsó próbáiról?

Akár mozifilm és DVD is készülhet abból a több mint százórás felvételből, amely Michael Jackson londoni fellépésének próbáiról készült.

Phillips egy 30 másodperces anyagot tett közzé csütörtökön, amely Jackson halála előtt két nappal készült egy próbán. A felvétel bemutatásával az volt a célja - mondta - hogy kifogja a szelet azok vitorlájából, akik szerint a popkirály egészségi állapota miatt nem lett volna képes helytállni az előadásokon.

A kliprészleten táncoló és éneklő Jackson a They Don't Really Care About Us című dalát adja elő láthatóan jó formában.

A cégvezető megerősítette, hogy a próbákról készülő anyagok - legalább két "élő album" (Jacksonnak korábban soha nem jelent meg élő albuma), mozifilm és DVD - hasznának "oroszlánrésze a Jackson-hagyatékra szállna".

Az AEG Live pénzügyei helyzetéről Phillips elmondta: annak ellenére, hogy 20-30 millió dollárt fektettek a kútba esett produkcióba, a biztosítás részben fedezi a veszteséget. A cég 17,5 millió dollárt kaphat Jackson véletlen - akár gyógyszer-túladagolás miatt - bekövetkezett halála esetén. S bár vállalták, hogy az előadásokra eladott jegyek árát maradéktalanul visszatérítik, Phillips jelezte, hogy a jegyvásárlók 40-50 százaléka a cég által felkínált lehetőséggel élve a pénz helyett inkább a belépőt akarja megtartani relikviaként.

A koncertekre közel 90 millió dollár értékben fogytak el a jegyek.A szupersztár halálából hasznot húzhat a holland állami nyugdíjalap (ABP) is, amely tavaly 140 millió eurót fektetett be Michael Jackson-számok játszási jogainak megvásárlásába. Valahányszor ezek a szerzemények csendülnek fel a rádiókban, illetve a dalokat tartalmazó CD-t adnak el, abból a nyugdíjalap is megkapja a maga részét. Az üzlet szépen beindult, mert Jackson halála óta az egekbe szökött dalainak forgalma.
Forrás: MTI