Nem lett öngyilkos David Carradine

Fulladás okozta David Carradine filmsztár egy hónappal ezelőtt bekövetkezett halálát - mondta szerdán a színész családja által felfogadott amerikai halottkém.

A Kung-fu című filmsorozat 63 éves sztárja június 4-én hunyt el egy bangkoki szállodában. Egy film forgatására érkezett a távol-keleti városba. Szállodai lakosztálya gardróbjában találtak rá élettelenül.

A bangkoki hatóságok vizsgálata ellenére a színész családja a halál bizarr körülményei miatt felkérte a New York-i Michael Baden halottkémet, hogy végezzen újabb boncolást.

Baden szerdán azt erősítette meg, amit korábban is állított: Carradine nem lett öngyilkos, egyértelműen fulladás következtében hunyt el, ám annak részletezését, hogy végül is pontosan hogyan halt meg, legkorábban a jövő hétre ígérte.

"A halál oka fulladás volt, a levegővételre való képtelenség, most annak megállapításán dolgozunk, hogy ez miért történt" - jelentette ki Baden.

A thaiföldi hatóságok által elrendelt boncolás eredményét még nem hozták nyilvánosságra, ám a helyi rendőrség szintén a fulladásos halált valószínűsítette.

Baden szerint az elhunyt Carradine testére erősítve talált kötelékek kizárják az öngyilkosság verzióját. A patológus szavaiból kiderült, hogy inkább valamiféle balesetre gyanakszik.

A média korában felvetette, hogy Carradine, aki nyaka és nemzőszerve köré hurkolt kötelet, fulladásos önkielégítés közben lelhette halálát. Baden ezt a lehetőséget nem zárta ki, de azt sem állította, hogy ez lett volna a halál bekövetkeztének oka.

Korábbi híradásokban az is szerepelt, hogy a színész keze hátra volt kötözve, ám a patológus ezt cáfolta, mint mondta, a kezei a feje fölött voltak.

Baden Los Angelesben végezte el a boncolást, miután a holttestet Bangkokból hazaszállították. A halottkém még nem kapta meg a thai rendőrség értesítését arról, hogy Carradine vajon nem gyilkosság áldozata lett-e. Személyesen szeretne meggyőződni arról is, hogy mit mutatnak a biztonsági kamerák: nem tartózkodott-e más is a helyszínen a színész halálakor.
Forrás: MTI