Átadták a felújított rehabilitációs intézetet

Átadták a megújult tündérhegyi pszichoszomatikus és pszichoterápiás osztályt szerdán az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben Budapesten.

Vízkelety Tibor főigazgató-főorvos elmondta: a két épület kívül és belül nyolc hét alatt újult meg, a lelki eredetű betegségeket gyógyító osztállyal bővült a rehabilitációs intézet szakmai profilja.

Székely Tamás egészségügyi miniszter hozzátette: az osztályon 60 fekvőbeteget és 30, nappali ellátást igénylő beteget tudnak ellátni. A beruházás 250 millió forintba került, amely teljes egészében állami támogatás.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a nincs ellátatlan pszichiátriai beteg, hiszen az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárását követően a betegek és az orvosi teamek is más-más intézményhez kerültek. Egy, az egészségbiztosító által végzett felmérés szerint mindössze hatvan olyan beteg van, akit az OPNI bezárása után nem kezeltek pszichiátrián és százan vannak, akik nem részesültek gyógyszeres kezelésben. Ez a "természetes lemorzsolódás" semmivel sem nagyobb, mint az OPNI működése alatt - tette hozzá.
Forrás: MTI