A magyar egyház tiltakozik Manson fellépése ellen

A Győri Egyházmegye soproni és Sopron környéki templomokra kifüggesztett plakátokon tiltakozik a szerinte sátánista előadó, az amerikai Marilyn Manson fellépése ellen. Az amerikai Marilyn Manson koncertje a szerdán kezdődő, négynapos soproni Volt fesztivál programján szerepel.

Az egyházmegye álláspontját fejezi ki a tiltakozó plakát szövege - mondta J. Kovács Andrea sajtóreferense az MTI érdeklődésére kedden.

A plakáton az olvasható, hogy Manson koncertje alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre és az egyház, valamint szentségei gyalázására. Ezért felszólítja a híveket, hogy imádsággal és böjt felajánlásával könyörögjenek a gyűlöletkeltőkért és a megtévesztettekért.

A közönséget jelentős mértékben provokáló amerikai énekes és előadó 1969-ben született Ohioban, Brian Warner néven. Művésznevét félig Marilyn Monroe színésznőtől, félig a tömeggyilkos Manson-tól vette. A hetedik albumával turnézó sztár zenéjét a "shock-metal" kategóriába sorolják.

Marilyn Manson négy évvel ezelőtti budapesti koncertje előtt a Keresztény Közéleti Akadémia, illetve Szikora Róbert szervezett imádságot és szentmisét.
Forrás: MTI