Bajnai: "Kis lyukból nagy hasadás"

Bajnai Gordon miniszterelnök méltatta mindazokat, akik lehetővé tették a vasfüggöny lebontását, azt, hogy a "kis lyukból gyorsan nagy hasadás legyen".

Bajnai Gordon rövid beszédében felidézte, hogy 1989 júniusában harmadéves közgazdászhallgatóként vizsgára igyekezett, amikor keletnémetekkel találkozott, azt kérdezték, hol fogadják be őket. Az egyetemisták segítettek nekik a tábort megtalálni. A miniszterelnök elmondta azt is, amikor elkezdte az egyetemi tanulmányait, a tanintézményt Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemnek hívták, két évvel később, amikor végzett, már Budapesti Corvinus Egyetemnek.

Magyarország folytatta ezt a gyors változást, a régió más országaival együtt belépett a NATO-ba, az EU-ba, a politikai rendszert néhány hónapon belül megváltoztatta, a gazdaságit néhány éven belül, a szociális rendszer megváltoztatása tovább tart - tette hozzá.
Emlékezzünk és emeljük poharunkat azokra, akik a függöny lebontását lehetővé tették, emlékezzünk az elmúlt húsz év eseményeire - zárta beszédét Bajnai Gordon.
Forrás: MTI