Szánalmas vergődésről beszél a Fidesz

A Fidesz nem kíván foglalkozni az MSZP szánalmas vergődésével, újabb hazugságaival - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel Török Zsolt (MSZP) sajtótájékoztatójára reagálva.

Az országot tönkretevő, a teljes szétzüllés állapotában lévő MSZP szánalmas vergődésével, újabb hazugságaival nem kívánunk foglalkozni - olvasható Cser-Palkovics András az MTI-hez eljutatott közleményében.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor egy hétvégi televíziós műsorban arról beszélt, a 13. havi nyugdíj visszaállításának nem sok realitása van, ezért joggal vetődik fel az emberekben az a kérdés, mikor mond igazat Orbán Viktor. A kormánypárti képviselő a Fidesz elnökének személyes válaszát várja arra a kérdésre, kormányra kerülése esetén visszaállítaná-e a 13. havi nyugdíjat.

A Fidesz elnöke vasárnap a storytv Esti Frizbi című műsorában a lerövidített gyessel, illetve a megszüntetett 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban kifejtette: kormányra kerülésük esetén a gyest biztosan vissza fogják emelni három évre, a nyugdíj azonban egy nagyobb tétel, "ott óvatosabban kell eljárni, (...) először a gazdaság motorjait meg kell indítani."

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden levélben kérdezte erről a kijelentéséről a Fidesz elnökét, mondván, ezek szerint Orbán Viktor is tudja, hogy kormányra kerülése után sem folyósíthatná újból a 13. havi nyugdíjat. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője válaszlevelében kedden azt írta, a Fidesz azon fog dolgozni, hogy a gazdasági növekedés újraindítása nyomán a lehető legtöbb segítséget nyújtsa az embereknek.

Forrás: MTI