Megvan az első magyar pókervilágbajnok!

Traply Péter megszerezte Magyarország első győzelmét a Las Vegasban zajló, a pókeresek világbajnokságának tartott WSOP-n! Íme a példátlan siker részletei!

Traply Péter, alias „Bélabácsi” a Word Series of Poker 5000 dolláros no limit hold'em shootout versenyében győzedelmeskedett az éjszaka folyamán, a döntőben négy kiváló kártyást megverve.

„Bélabácsi” végig remekül játszva került be az utolsó két versenyző közé, azaz a hads up-ba, ahol sikerült egy komoly előnyre szert tennie, míg végül meg nem látott magánál egy pikk ász-káró király kezet. A szintén a végéig eljutó amerikai Andrew Lichtenbergernél káró ász, kőr bubi volt. Az all-in után érkező közös lapok (kőr 5, treff 3, treff ász, pikk dáma, kőr dáma) Traplynak kedveztek, így ő nyerte a versenyt.

Bélabácsi ezután boldogan fényképezkedett a magyar zászlóval a hátán és a közel 350.000 dollárral az asztalon.

Traply az első magyar pókeres, akinek sikerült a bravúrt végrehajtania, jutalma a már említett összegen kívül a világ bármely pókertermében nagy elismerésnek számító WSOP-karkötő.

A végeredmény:


1. Traply Péter 348 728 dollár (nagyjából 67,6 millió forint)
2. Andrew Lichtenberger 215 403 dollár
3. Maxim Lykov 145,063 dollár
4. Danny Wong 105 609 dollár
5. Nasr El Nasr 82 697 dollár

A World Series of Pokerről ide kattintva olvashatnak bővebben, itt pedig hangulatjelentés szintű interjút olvashatnak az egyik magyar éljátékossal.
Forrás: Fotó: PocketFives.com