Politikai Jurassic Park, avagy végjáték a Duna mentén!

Az MSZP fejleményein még röhögni is lehetne, ha nem lenne mégis jelen pillanatban az 1.0-ás kormánypárt. 20 évvel a rendszerváltás után elkezdődött a politikai múmiák végjátéka. Most értik majd meg Szekeresék, Lendvaiék, Kissék, mit jelent 20 éve a rendszerváltáskor használt szlogen: „Továrisi konec”.

Bizony elvtársak, vége. Vége, mert felnőtt a politika új generációja már nem szobák mélyén politikai mutyik által, uram-bátyám módján kíván demokratikusnak látszó pártot építeni, hanem hisz abban, hogy a „demosz” – az elvtársak kedvéért: a nép – azaz tagság kezében kell és lehet helyezni a döntést. Miközben a tét nem a hatalom, hanem a baloldal léte vagy nemléte, aminek ereje soha nem volt konzervatív székfogó kommunista pozíciót nem ad fel elvén működő párt-mutyi, hanem az igazságosságon, a szolidaritást alapul vevő folyamatos fejlődés, azaz a változás. És mint tudjuk a változás útját lehet állni, de sokáig nem érdemes.



Ezt az elvtársak azt hittük megtanulták 89-ben, de kiderült elfelejtették 2009-re. Így csak egy út van: Búcsúzni szépen el, vagy szétverve a pártot az ingatlanvagyon értékesítése után gyorsan el. Most kérik őket párttársaik, de holnap a választók zavarják el őket.

17%-kal nem lehet vitatkozni.

Elvtársak! Konec!