Az NBH segítségével kapcsolták le Budaházyt

A Nemzetbiztonsági Hivatal kezdettől fogva szorosan együttműködött a Nemzeti Nyomozó Irodával abban az ügyben, amelynek eredményeként szerdán őrizetbe vették Budaházy Györgyöt - közölte a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája az MTI-vel csütörtökön.

Az iroda közleményében azt írta: Budaházy Györgyöt egyebek között azzal gyanúsítják, hogy egy több főből álló csoportot alakítva, országgyűlési képviselők elleni támadásokkal, ezeknek a képviselőknek a megfélemlítésével kívánt parlamenti döntéseket befolyásolni. Mint írták, "csoportja, a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg a gyanú szerint összefüggésbe hozható több közszereplő házánál elkövetett robbantással vagy gyújtogatással is."

A Nemzetbiztonsági Hivatal erre kijelölt munkatársai a Nemzeti Nyomozó Iroda beosztottaival együtt, egy vegyes csoportban dolgoztak az ügyön, amely a mostani őrizetbe vételhez vezetett - áll a közleményben.

Budaházy Györgyöt szerdán vették őrizetbe; a Központi Nyomozó Főügyészség országgyűlési képviselők elleni támadások szervezésével, továbbá terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsítja.
Forrás: MTI