Betört a boltba, majd bealudt a helyszínen

Egy hajléktalan férfi betört egy mindszenti vegyesboltba, majd elaludt a helyszínen, a kiérkező rendőrök ébresztették föl.

A 43 éves férfi az éjszaka leple alatt betörte az egyik mindszenti vegyesbolt ablakát, s azon keresztül bemászott az üzletbe. Az ott lévő áruk válogatása közben valószínűleg nagyon elfáradhatott, mivel elaludt - mondta Szenti Szabolcs.

A járőrök felfigyeltek a törött ablakra, megálltak és körülnéztek. Maguk is meglepődtek, amikor meglátták az alvó betörőt. A férfi agresszívan kezdett el viselkedni, ezért a rendőrök megbilincselték és előállították a hódmezővásárhelyi kapitányságra.

A hajnali adatgyűjtés során kiderült, a férfi három további Hódmezővásárhelyen történt lakásbetöréssel is gyanúsítható. A korábbi bűncselekmények során élelmiszert, készpénzt, porcelántárgyakat, kerékpárt és gázpalackokat tulajdonított el körülbelül félmillió forint értékben.

Kihallgatásakor a gyanúsított lényegében elismerte a bűncselekmények elkövetését. A hódmezővásárhelyi nyomozók őrizetbe vették, s kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a hadnagy.
Forrás: MTI