Az SZDSZ választmánya nem akar tisztújítást

Fodor Gábor lemondását tudomásul veszik, további párton belüli tisztújításokat azonban nem tartanak indokoltnak - ismertette a párt budapesti választmánya elnökségének állásfoglalását a testület elnöke kedden az MTI-vel.

Boruzs András elmondta: a kerületi elnökök nagy része is egyetértett azzal az állásfoglalásukkal, hogy sem az országgyűlési frakció vezetésének, sem az országos ügyvivői testület tagjainak nem kell lemondaniuk. Nem lenne ugyanis célszerű az, hogy hónapokon át személyi kérdésekkel foglalkozzanak. Ennél sokkal fontosabb ugyanis az, hogy az SZDSZ megújítására koncentráljanak, s visszatérjenek a párt rendszerváltáskori gondolatiságához.

Boruzs András úgy vélte, hogy az EP-választáson a szavazók egyértelműen kinyilvánították véleményüket a szabaddemokraták elmúlt három évi kormányzati szerepvállalásáról. Rámutatott, hogy csakúgy mint korábban a sikerekért, így most a kudarcért is közös a felelősségük.

Az SZDSZ budapesti elnöke szerint most arra van szükség, hogy őszintén szembenézzenek a választási kudarchoz vezető okokkal. Ezt követően pedig közösen dolgozzanak a párt választott szervei az SZDSZ megújítása, megerősítése érdekében. Meggyőződésük, hogy Magyarországnak szüksége van egy hiteles és értékhű liberális pártra.

Fodor Gábor vasárnap este ajánlotta fel lemondását, miután kiderült, hogy az SZDSZ nem küldhet képviselőt az Európai Parlamentbe.
Forrás: MTI