Inzultálták, mert le akarta fotózni Hunvaldot

Akadályozták munkájában a Magyar Nemzet fotósát, aki a Központi Nyomozó Főügyészség épületénél le akarta fényképezni Hunvald Györgyöt - írta a lap.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írták, hogy a fotós azt szerette volna megörökíteni, hogyan érkezik az ügyészségre Szilvásy György, a volt titokminiszter szerdára várt kihallgatása azonban elmaradt. A fotós ellenben meglátta Hunvald György erzsébetvárosi polgármestert, aki ellen eljárás folyik, így őt próbálta meg lefényképezni. Az épület őrzését ellátó In-Kal Security emberei viszont ezt meg akarták akadályozni, a fotóst "lökdösték, kezét lefogták, táskáját cibálták", és megfenyegették, hogy eltörik a gépét.

Az In-Kal verziója szerint a fotóst csupán a balesetveszély elkerülése érdekében tolták arrébb, mert nekidőlt az indulni készülő rabomobilnak.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője sajnálkozását fejezte ki, de hangsúlyozta, hogy a lap fotósa nem a főügyészség, hanem az épület biztonságáért felelős külső szervezet munkatársaival került konfliktusba.
Forrás: MTI