Segítség! Nem élvezem a szexet!

A nőknél súlyos problémákat okozhat, ha a hüvelyük rugalmatlanná válik, de ez nemcsak nekik, hanem partnerüknek is élvezhetetlenné teszi a szexuális együttléteket. Mielőtt megijednénk: van rá megoldás!

Szex nélkül nem lehet élni. Közhelyes, kicsit sarkított, valaki zavarba jön már a gondolattól is, de tényleg így van. Nemcsak az egyéni élvezet miatt fontos, hanem egy komoly párkapcsolatot is képes megszilárdítani a jó szexuális együttlét. De mi van akkor, ha nem működik? Vagy ami még rosszabb: mi magunk nem élvezzük?

Nőknél gyakori probléma, hogy bizonyos idő után, és most nem negyven év fölött kell gondolkodni, de a hüvely fala rugalmatlanná válik. Ebből kifolyólag nem tudja élvezni úgy a szexet, mint régen. Nem fájdalmat érez, hanem jóformán semmit sem, emiatt az orgazmus sem következik be.

Nemcsak a nőknek okoz ez problémát, hanem a férfiaknak is, hiszen ők sem élvezik azt, ha a nő már nem rugalmas. Hogy miért is alakulhat ki ez a probléma? Ennek soka oka lehet: szülés, testi adottság, de orvosok ide sorolják azt is, ha a nő túl gyakran élt szexuális életet, sok partnerrel, akár munkájából fakadóan is.

Mindenképp kellemetlen egy probléma, hiszen ha már csak a szülés gondolatából indulunk ki, esetleg több gyermekáldásból, akkor tudhatjuk, hogy igen fiatal nőket is megkörnyékezhet ez a probléma. Kapcsolatukban is súlyos problémákhoz vezethet, ha valami nincsen rendben a szexuális életükben.

Ráadásul az ilyen pároknál az is gondokat okozhat, hogy már van gyermekük, esetleg több is. Így, ha mégis sikerül összebújniuk, és még az sem sikerül jóra. Az idő múlásával egyre súlyosbodhat ez a probléma.

Beszéljünk róla!

Nem szabad a szőnyeg alá söpörni, meg kell beszélni ezt a partnerrel, és orvoshoz is kell fordulni. Magától nem fog megoldódni, viszont rengeteg módszer van, amikkel rugalmassá lehet tenni a hüvelyt. Műtéti beavatkozásra is lehetőség van, de más lehetőségek is léteznek már, nem kell feltétlenül a legdrasztikusabbat választani.

Elérhetőek már intimtornák is, és hüvelyerősítő eszközök is a rendelkezésünkre állnak, amikkel hatékony eredményeket lehet produkálni.

Miért is alakulhat ez ki?

- Számos oka lehet annak, hogy a hüvely elveszti rugalmasságát. Az izmok meggyengülnek, túl lazák lesznek, de nem szabad beletörődni ebbe a helyzetbe. Hiszen a kitágult hüvely és a gyenge izmok több, későbbi problémához vezethetnek. Ennek megoldása sokszor könnyebb, mint felvállalni azt és beszélni róla. Pedig ezt meg kell tenni, mert akkor viszonylag könnyen lehet segíteni rajta - mesélte Deák Ferenc, nőgyógyász.

Érdemes megfogadni a tanácsát, hiszen ha nem beszélünk egy adott problémáról, akkor megoldani sem lehet azt. Sok esetben maga a segítségkérés nehezebben megy, mint a probléma kezelése.

Van rá megoldás! Irány az intimtorna!

Ezt ne úgy képzeljük el, hogy több nő összegyűlik egy teremben, és együttesen végzik a gyakorlatokat. Ezek otthon kivitelezhetőek, és a legtöbb esetben hatásos is a hüvely tornáztatása. Többféle intimtorna létezik, amelyeket otthon, a négy fal között el lehet sajátítani. Naponta csak néhány percet vesz igénybe, és elég hamar érezhető a javulás.

Annak, aki nem szeret tornázni…

Ha esetleg valaki nem érez javulást az intimtorna során, az se keseredjen el, mert létezik másféle megoldás is. Ráadásul egyszerűbbnek, és hatásosabbnak tartja Deák Ferenc, nőgyógyász is az orvosi szilikonból készített, tamponszerű, hüvelyerősítő eszközt (Vagina Gym). Ezt a hüvelybe kell felhelyezni, ahol nyomást fog gyakorolni a hüvelyfalra.

Az a legjobb, ha ennek használata közben az intimtornát sem hagyjuk abba, mert együttesen látványosabb eredményt lehet elérni. Ugyanis, ha viseljük ezt a hüvelyerősítő eszközt, akkor torna közben sokkal könnyebben felismerhetőek az erősítendő izmok.

Úgy fejlesztették ki ezeket az eszközöket, hogy speciális külsejükkel könnyen megmozgathassák az izmokat, ezzel újra formába jön a hüvelyfal, megerősödik, és általa újra élvezhetővé teszi a szexuális együttléteket.

Képes visszahozni a hüvely eredeti méretét, és a szűkülő érzés fokozódásával növeli a szexuális élvezetet - mindkét fél számára. Természetes úton erősíti, szűkíti és alakítja a hüvelyizmokat, segít visszaállítani a hüvely rugalmasságát, ezáltal is növeli a hüvelyi orgazmus bekövetkeztét, intenzitását.

Egyéb megoldások: gyógyszerek


Ösztrogén (női hormon) tartalmú gyógyszerekkel is lehet ez ellen segíteni, ugyanis közrejátszik a rugalmasság elvesztésében az is, hogy a szervezetünk már nem tartalmaz annyi hormont, mint korábban, csökken az ösztrogénszintünk.

Kenőcsökkel is segíthetünk a problémán, amiknek köszönhetően, legalább a soron következő szeretkezést élvezetessé tehetjük.

Mielőtt bármilyen módszer mellett döntenénk, fontos felkeresnünk egy szakorvost is, hogy ő pontosan meg tudja állapítani, hogy mire lenne a leginkább szükségünk. Az intimtornák viszont mindenképp ajánlottak, a keleti kultúrában teljesen elfogadott, és természetes, náluk már évszázadok óta léteznek ehhez hasonló praktikák, mert a szexualitást nagyon fontosnak tartották, és tartják ma is. Ezért, ha bármilyen problémánk adódik, merjünk róla beszélni, és egy szakembert is felkeresni, hiszen könnyen megeshet, hogy nagyobb az ijedtség, mint maga a probléma.