Eltávolíttatnák a "pedofil" szobrot

A nairobi legfelsőbb bíróság épülete előtt álló, pucér fiút ábrázoló szobor eltüntetését követeli kenyai férfiak egy csoportja az ország igazságügyi miniszterétől, mivel szerintük az alkotás "pedofíliára ösztönöz".

A kezében halat tartó, pisilő kisfiú szobrát még a gyarmati időkben emelték, a szökőkút azonban most vált vitás ügyek tárgyává. "Nem a meztelen igazságot, hanem a meztelen igazságtalanságot jelképezi" - jelentette ki Nderitu Njoka, a Férfiak Haladása nevű szervezet elnöke.

"Gyermekbántalmazásra utal, pornográf, kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát, erkölcstelen, és az alapvető jogok és a férfiak szabadságjogainak kifejezett megsértése" - állítja Njoka.

A férfiaktivista szerint a kenyai férfiak és fiúk dühösek a szeméremsértő módon pózoló kisfiú szobrára, és követelte, hogy az ország igazságügy-minisztere gondoskodjon egy olyan kevésbé ellentmondásos jelkép elhelyezéséről, mint a mérleg.

Ugyanez a férfi jogi csoport múlt hónapban azzal hívta fel magára figyelmet, hogy dühösen reagált a kenyai nők azon kezdeményezésére, miszerint szexsztrájkkal büntetik a háborúzó férfiakat.
Forrás: MTI