Az SZDSZ pártelnöki vitát sűrget

Levélben hívta vitára az MSZP, a Fidesz és a KDNP elnökét Fodor Gábor, az SZDSZ vezetője, az európai parlamenti választások kapcsán.

Az SZDSZ elnöke szerdán levélben kereste meg Lendvai Ildikót (MSZP), Orbán Viktort (Fidesz) és Semjén Zsoltot (KDNP), akiknek azt javasolta, hogy még májusban kerüljön sor a pártelnöki vitára.

Fodor Gábor szerint közös érdekük, hogy a június 7-i választás a programokról, a megoldási javaslatokról és a magyar állampolgárok európai képviseletéről szóljon. Ezért azt kéri a pártelnököktől, hogy a vita megvalósulása érdekében minél előbb jelezzék, elfogadják-e felkérését.

Az SZDSZ elnöke kedden jelentette be, hogy a liberálisok két vitát kezdeményeznek az európai parlamenti választás előtt. A magyar belpolitikai helyzettel, a társadalmi és a gazdasági válsággal foglalkozó vitán a parlamentben frakcióval rendelkező pártok elnökei vennének részt, így az MDF nem.

A másik vitára pedig az EP-listát állító pártok listavezetőit hívnák meg, és a pártok Európáról és az Európai Parlamentről vallott nézeteiről beszélgetnének.

Forrás: MTI