Szekeres: Az MSZP-nek önkritika kell

Szekeres Imre szerint ahhoz, hogy az MSZP jól szerepeljen a választásokon, szükséges az elmúlt hét év kritikus értékelése, vagyis annak elemzése, mi vezetett a mélypontig.

A politikus erről a Népszabadság keddi számában megjelent interjúban beszélt, hozzátéve: ha ezt megértik, és a kellő következtetéseket levonják, akkor újra megerősödhetnek. "Ezt meg is tesszük" - mondta.

A szocialista párt elnökhelyettese arra a kérdésre, hogy életképesnek tartja-e a "Lendvai-Szekeres-Kiss hármas vezetést", elmondta: a megoldás az aktuális helyzetből született, meggyőződése szerint átmeneti, rejt magában komoly lehetőséget, de veszélyeket is. Lehetőség, hogy megvalósítható az a csapatmunka, amelyet az elmúlt néhány évben hiányolt, "veszélyes azonban, ha az őszinteség és korrektség - amit jelenleg érzek - valakit idegesítene, és megpróbálna minket megosztani" - mondta.

A Népszabadságnak arra a kérdésére, hogyan élte meg, amikor a pártelnökségről lemondó Gyurcsány Ferenc őt "gyenge minőségű embernek" nevezte, Szekeres Imre azt felelte: rendkívül nehezen. Hozzátette, hogy ott és akkor ő és a felszólaló megyei elnökök is visszautasították a megalapozatlan személyeskedést. "Senki nincs feljogosítva arra, hogy másokat megsértsen. Vita hevében sem. És ha ez nem a vita hevében történik, hanem előre megfontolt szándékkal, azt elfogadhatatlannak tartom" - mondta a politikus a lapnak.
Forrás: MTI