MSZP-s polgármester után nyomoz a Főügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség szerint Kálmán András (MSZP) dunaújvárosi polgármester megalapozottan gyanúsítható különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével.

Keresztes Imre, a KNYF vezetője a lapnak elmondta: áttanulmányozzák az eddig keletkezett iratokat, ha szükséges, további nyomozati cselekményeket folytatnak le, és azután döntenek arról, hogy kezdeményezik-e a legfőbb ügyésznél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A nyomozás határideje július 2.

A Magyar Nemzet szerint egy frissen alakult cég, a Pentele Kft. részben az önkormányzattól, részben gazdálkodóktól négyzetméterenként 800-900 forintért vette meg azt a dunaújvárosi földterületet, amelyet a művelés alóli kivonás után négyzetméterenként 3100 forintért adott el a Hankook gumigyártó cégnek. Az ügyleten a lap szerint mintegy 300 millió forintos kár érhette a várost, mivel az önkormányzat még az adásvétel előtt kiszállt a Pentele Kft.-ből, és a cégbe apportált 20 hektáros területe után csupán a művelés alóli kivonás előtti értéket kapta meg.
Forrás: MTI