Szexi lányok ruhában - képekkel

Szemkerekítő egy esemény a divatbemutató. Igéző nők, gyönyörű ruhák, csillogó ékszerek. Góczi Katerina tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján jártunk.

Furcsa kettőség egy divatbemutató. Ugyan gyönyörű nők illegetik magukat fel s alá a kifutón, mégis a rájuk öntött ruhák a főszereplők. Tárgy az emberrel szemben, személytelen a személyes ellen.

E feszültség mégis kellemesen bizsergető, hiszen a szépség mindkét oldalról adott, csak tudjuk befogadni. A „mindent a szemnek” kifejezés csúcsa egy ilyen esemény – akár férfi akár nő szemekről is legyen szó.

Góczi Katerina divattervezőnő tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján minden rendelkezésre állt a vizuális élvezetek halmozására. A budapesti Kempinski Hotelben megrendezett esemény igazi nagyvilági találkozó volt, hiszen megjelent az orosz születésű divattervezőnő ügyfélkörének nagy része. A rendkívül elegáns kliensek egyik fele értelemszerűen az itt élő orosz üzletasszonyokból, a másik a magasan kvalifikált, jól kereső magyar hölgyekből áll.



Zsongás, duruzsolás

Aki nem volt még divatbemutatón, annak legmeglepőbb a közönség viselkedése lehetett. Ne képzeljük azt, hogy a felvonulás úgy zajlik, mint egy színházi előadás: ahol a közönség csendben figyel. Itt jóval interaktívabban folynak a dolgok.

Amint a lányok ellejtenek a közönség előtt, úgy reagálják le a látottakat a hölgyek. Összedugva fejüket valódi hozzáértéssel tárgyalják ki a ruhákról alkotott első benyomásaikat. E folyamatosan változó zsongás kiváló lehetőség arra, hogy azonnal tudni lehessen a ruha mennyire nyerte el a közönség tetszését. Az igazán nagy ámulatot okozó darabok megjelenésénél megfagy a levegő, és csak annyit lehet innen-onnan hallani – „gyönyörű!”.



A ruhák önmagukban működnek


Maga a kollekció Góczi Katerinára jellemzően változatos egyveleget alkotott. A tervezőnő nem esik abba a hibába, hogy a kollekcióit egy kaptafára készítse el. Számára az egységet csupán a nőiesség és az elegancia jelenti, de nem a színek, az anyagok, vagy a formák beszűkült használata.

Éppen ezért minden egyes ruhája külön alkotás, külön egység. A kollekció bármely darabját is nézzük, mindegyiken felfedezhetünk valami izgalmasat, valami olyan ötletet, ami a ruhából alkotást varázsol. Mindezek azonban nem eltúlzott giccsek, amelyek emberi papagájokká változtatnák a hölgyeket, hanem megmaradnak egy ízléses határon belül, így utcai viseletként is kiválóan működnek.

A ruhák mellé csodálatosan csillogó ékszerek is megjelentek a modelleken, melyeket a Pávé szalon ajánlott fel. A kollekció darabjaival kiválóan harmonizáló lábbeliket és táskákat Class Cavalli, Ferre, és ’C’N’C modellekből válogatták. A bemutatón Szabó Dóri és Cseh-Szakál Tibor táncolt.