A Jobbik szerint a Fidesz-KDNP egyszerűen hazudik

A Jobbik szerint valótlanul állítja Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP képviselője, hogy a Gyurcsány-kormány 25 millió forintot adott a Jobbik pártalapítványának - közölte Novák Előd, a párt sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője pénteken megdöbbentőnek nevezte, hogy a Gyurcsány-kormány egyik utolsó intézkedésével 25 millió forintot adott a Jobbik pártalapítványának, a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványnak.

"A Magyar Közlönyben jól látható az a ténykedése a leköszönő, bukott Gyurcsány-kormánynak, miszerint a Jobbik pártalapítványának, a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványnak (...) azonnal hatállyal 25 millió forintot" adott - fogalmazott Soltész Miklós. Úgy vélte, a szocialisták végérvényesen bebizonyították, hogy "ők pénzelik a Jobbikot" és a szocialisták érdekét szolgálja a Jobbik fennmaradása.

Novák Előd közlése szerint valójában egyetlen jobbikosnak sincs köze a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványhoz, azt Csurka István és köre hozta létre, a Jobbik vezetőinek és tagjainak tudta nélkül.

Az állami támogatás eleve nem kormányzati adomány, hiszen az Alkotmánybíróság kötelezte az Országgyűlést törvénymódosításra, amely alapján a legutóbbi parlamenti választáson 1 százalék feletti eredményt elérő pártoknak is juttatni kell a pártalapítványoknak elkülönített költségvetési keretösszegből - írta közleményében Novák Előd.

A 25 millióból tehát egyetlen forint sem jutott a Jobbikhoz, amely a párt szimpatizánsainak adományaiból működött eddig is - közölte.
Forrás: MTI