Oszkó adós maradt a saját verziójával?

Tállai András, a Fidesz vezérszónoka az adótörvények általános vitájában az adótörvények kapcsán megjegyezte, hogy azokat még az előző kormány nyújtotta be.

Megkérdezte azt is, hogy ha készül egy újabb adócsomag, akkor azt miért nem a költségvetés főszámainak ismeretében alkotják meg.

Közölte, hogy a miniszteri expozé növelte a bizonytalanságot és a kormány iránti bizalmatlanságot. A képviselő az MTI reggeli hírére hivatkozva azt mondta, hogy amíg Magyarországon az a cél, hogy hét-nyolc százalékkal csökkenjen a fogyasztás, addig véleménye szerint a környező országokban azt akarják elérni, hogy a lakosság többletjövedelemhez jusson, és nőjön a fogyasztás.

Tállai András szerint amit a "Gyurcsány-Bajnai kormány" akar, az megvalósíthatatlan, mert a keresletcsökkentés mellett nem lehet a gazdaságot élénkíteni. Adóemeléssel nem lehet munkahelyeket teremteni - tette hozzá.

A vezérszónok úgy fogalmazott, az adótörvények csomagjában olyan ellentmondások vannak, amelyek szerinte egyrészt azt bizonyítják, hogy a jelenlegi kormány még többet szeretne az emberektől elvonni, másrészt azt is mutatják, hogy a kormány alkalmatlan a válságkezelésre.
Forrás: MTI