Gyorshajtásért bírságolták meg az úthengert

Gyorshajtás címén bírságolták meg egy úthenger vezetőjét a közlekedési rendőrök az észak-ukrajnai Szumi városban, mert a jármű akadályozta a gyalogosok átkelését a zebrán.

Az éber rendőrök viszonylag jelentős összegre, 265 hrivnyára (kb 8,5 ezer Ft) büntették a maximum öt kilométeres haladási sebességre képes úthenger 35 éves tapasztalattal rendelkező vezetőjét, mert szerintük aszfaltozás közben meg kellett volna állnia a gyalogátkelőhely előtt – adta hírül csütörtökön az ukrán TNT tévécsatorna.

A beszámoló szerint az eset rendkívül felháborította Gennagyij Minajevet, a nagyváros polgármesterét, aki az ügy kapcsán tartott sajtókonferenciáján erősen sérelmezte, hogy a közlekedési rendőrök egy csigalassúsággal haladó úthenger vezetőjét zaklatják, miközben a város utcáin zavartalanul száguldoznak 170-nel az autósok. Az elöljáró rossz viccnek nevezte a történteket, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a közlekedésrendészet nem tesz rendet a város és a megye útjain, nem kapja meg azokat a videokamerákat, amelyeket az idén készültek felszerelni a forgalmas közlekedési csomópontokon.

Az országos botránnyá dagadt eset kapcsán a szumi közlekedésrendészet vezetői – videofelvétel hiányára hivatkozva – mindent tagadnak, a helyszínen felvett jegyzőkönyv ellenére azt állítják, hogy a munkatársaik csak figyelmeztetni akarták az úthenger "gyorshajtó" vezetőjét.
Forrás: MTI