Gyógyító mágnesekkel a népbetegségek ellen

Mi is ez pontosan? Egy különleges gyógymód, amivel képesek hosszú távon, gyógyszerek nélkül kezelni olyan betegségeket, mint a fejfájás, ízületi gondok, hiperaktivitás vagy a stressz.

Elsőre furcsán hangozhat, hiszen a mágnesről általában egy kék, piros színű mágnesrúdra asszociálunk, és a fizikaórák jutnak az eszünkbe. Ezzel még gyógyítani is lehet? A válasz: igen!

Pontos megnevezése: mágneses rezonanciás frekvencia orvoslás. Évezredek óta gyógyítanak mágneses erővel, még ha ez a módszer annyira nem is elterjedt és ismert. A végső célja az lenne, hogy eddig gyógyíthatatlan betegségeket is képesek legyenek kezelni a mágnes erejével. Emellett még arra törekszenek az orvosok, hogy végre megszűnjenek azok a zavaró mellékhatások, melyek sok esetben nem éppen veszélytelenek.

Már az ókorban is használták?

Csökken a mágneses erő?
Körülbelül kétszáz éve már az európai orvosok is vizsgálni kezdték a mágneses energia hatását az emberi szervezetre, ugyanis nekik is feltűnt, hogy jótékony hatással van ránk. Érdekes, hogy csökkent a föld mágneses ereje, ami az iparosodással magyarázható. A sok autópályának, beton utaknak, épületeknek köszönhetően kevesebb energia jut el az emberekhez. Ráadásul a televíziók, számítógépek, és egyéb elektronikai készülékek is csökkentik a mágneses mező erejét. Ennek tudható be a sok új, mindennapos betegség, mint például a stressz.
Honnan máshonnan eredhetne ez is, mint az ősi és rejtélyes Kínából. Ők már évezredekkel ezelőtt felfedezték a mágnes gyógyító, fájdalomcsillapító erejét. Megfigyelték, hogy hamarabb begyógyulnak a sebek, és az izületi fájdalmak is enyhülnek a mágneses erőnek köszönhetően. A Sárga Császár parancsolataiban említik meg, hogy orvoslásban alkalmazták a mágneseket.

Rajtuk kívül Kleopátra neve is felmerült - mágneseket viselt a homlokán, hogy ezzel őrizze meg szépségét, de még a görögök is alkalmazták az orvoslásban. India ősi, szent írásában, a Védákban is megemlítik, hogy ilyen kövekkel gyógyították a betegeket. Ezek után már nincsenek jelentősebb adatok a mágnesterápiáról, legközelebb a 19. században vált népszerűvé, de csak a népi orvoslásban. Érdekes, hogy Amerikában csak a 90-es években figyeltek fel rá, mikor több élsportoló is állította, hogy a mágneses eszközöknek köszönhetően elmúltak fájdalmaik és sérüléseik.

Milyen betegségeket lehet vele kezelni?

A terápia nyolc perctől akár negyven percig is eltarthat, de a jellemző időtartam ennek átlagolása. Teljesen fájdalommentes. Természetesen több kezelésre is szükség van, de van olyan betegség, amihez heti egy is elég.

A mágnesterápia segít abban, hogy vérkeringésünk intenzív lehessen, nagyon hasznos a magas vérnyomással küszködő embereknek is. Javítja a csontfelépítést, és az ember immunrendszerét is erősíti.

A kisebb betegségek kezelésére is kiválóan alkalmas, ilyen a fejfájás, a migrén vagy az asztma. Ezek mind olyan kellemetlen betegségek, melyekre nincsen hatékony gyógymód, olyan meg végképp nem létezik, ami véglegesen megszüntetné őket. A mágneses terápia alkalmas arra, hogy enyhítsük ezen tünetek erősségét és gyakoriságát.

Alkalmas a sportban szerzett izületi problémák kezelésére. Segít meggyógyítani a véraláfutást és a gyulladásokat is. Csonttörések, és műtét utáni komplikációk kezelésére is kiváló, de az egyéb idegi fájdalmakat is hatékonyan gyógyítja.

Pszichiátriai zavarokat is lehet vele kezelni, mint az idegesség, az alvászavar, a stressz, vagy a gyenge memória. Meglepő, de a bőr ápolásánál is használják, ez egyre elterjedtebb. Kezdetben csak kozmetikai műtétek után figyelték meg a mágneses erő által bekövetkező javulást. Ma már alkalmazzák különböző bőrbetegségeknél is.

Tudományos háttér


Egy görög tudós, Sandyk professzor a 90-es évek elején több tanulmányban is beszámolt róla, hogy a mágneses erő jótékony hatással van a Parkinson-kórban és sclerosis multiplexben szenvedő betegek tüneteinek enyhítésében.

Dr. Paul Rosch könyvet is írt a mágnesterápia újabb áttöréseiről, ugyanis ez a tudomány folyamatosan fejlődik. Ő arról számolt be, hogy már sikeresen kezeltek így hiperaktív gyerekeket, vagy olyan fiatalokat, akik nehezen tudnak koncentrálni. Akár már egy hét elteltével lehetett érezni a javulást.

Hogyan is működik?

Közvetlenül a sejtekre hat, és segíti azok jobb működését. Hogy a sejtjeink megfelelően működjenek energiára van szükségük, amit az anyagcsere következtében állít elő, de ehhez meg szükséges a megfelelő tápanyag és oxigén. Ezeknek az anyagoknak a felvételét a mágneses energia irányítja. Ha tartós energiahiány lép fel, akkor nagy a sejtkárosodás veszélye.

A mágnessel történő kezelés kiváló arra, hogy egészségesek legyünk, és meg is tartsuk ezt az állapotot. A regulációs terápiák közül ez az egyik leghatékonyabb kezelés.

Igazából még mindig nincsen arra magyarázat, hogy miért van ennyire erős hatással szervezetünkre a mágneseserő, de orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy testünknek van egy biomágneses rendszere, ami befolyásolja a vérkeringést, az ideg-, és a hormonális rendszer működését.

Az biztos, hogy érdemes vele foglalkozni, mert az orvosok bizakodnak, sok a pozitív visszajelzés, és nem utolsó sorban egy folyamatosan fejlődő tudományról van szó.