86 éves autót kapott le a trafipax: gyorshajtás

86 éves autómatuzsálemmel értek gyorshajtáson egy férfit Nagy-Britanniában.

Nem autópályán történt, de azért így is elég jól tartja magát a szóban forgó T Ford, amellyel a maximálisan engedélyezett 30 mérföld/óra (48 km/óra) helyett 56-tal hajtott vezetője, és amelyet egy éber sebességkamera lencsevégre kapott.

"Nem hittem volna, hogy 30-cal tudna menni, bár újkorában 46 (73 km/óra) volt a csúcssebessége, de hát már majdnem 90 éves. Nem hittem a szememnek, amikor megkaptam az levelet a bírságról" - idézte a kocsi 67 esztendős gazdáját a The Daily Telegraph brit lap.

A férfi bírósághoz fordult, hogy elkerülhesse a 60 fontnyi - bő 20 ezer forintnyi - és három pontlevonásnyi büntetést. A Fordnak nincs sebességmérője, így nem tudja, hogy pontosan mennyivel ment, de állítása szerint igen tapasztalt vezető és biztos, hogy 56-nál kevesebbel haladt.

A bírósági próbálkozás nem volt szerencsés: miután a férfi megtudta, hogy további perköltségeket kockáztat, visszakozott, de a kezdő jogi lépéssel is sikerült 138 fontra feltornásznia az eredeti 60-ról a kiadásait, és persze nem kapta vissza a három levont pontot sem.
kwr \ kut
Forrás: MTI