A Rábába zuhant egy teherautó

Meghalt annak a pótkocsis teherautónak a vezetője, amely hétfőn átszakította a Rába hídjának korlátját és belezuhant a folyóba.

A járműszerelvény pótkocsiját egy speciális daru segítségével már kiemelték a vízből, a nyerges vontató azonban még mindig a folyó partján, közvetlenül a hídpillérnél van felborulva - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A tűzoltók szerint a több tonnás jármű kiemelése még órákig is eltarthat.

Kolozsvári Róbert, a körmendi kapitányság osztályvezetője a helyszínen az MTI-nek elmondta: a baleset reggel nyolc óra előtt néhány perccel történt. Az egyébként fát szállító kamion rakomány nélkül tartott Csákánydoroszló irányából Ivánc felé, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban, feltehetően közvetlenül a híd előtt megcsúszott. A jármű nekisodródott a jobb oldali szalagkorlátnak, a híd pereme megdobta, ettől áttért a bal oldalra, ahol átszakította a korlátot és tízméteres mélységbe - félig a folyóba, félig a Rába partjára - zuhant.

A sofőr, egy 43 éves férfi a helyszínen meghalt, a tetőre állt nyerges vontató kabinja szinte teljesen ráhajlott, holttestét és sérült társát a tűzoltók szabadították ki.

Az érintett útszakaszt lezárták arra az időre, amíg a roncsot kiemelik a Rábából.
Forrás: MTI