Kilenc évet kapott a nevelt lányát megerőszakoló pedofil

Alig több mint tízéves nevelt lánya sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak miatt jogerősen 9 évi fegyházbüntetésre ítélte T. Z. 36 éves mosonmagyaróvári lakost kedden a Győri Ítélőtábla.

A bíróság megállapította, hogy a sértett kiskorú vallomását a szakértők elfogadhatónak, "élményszerűnek" találták. A kislány elmondta, hogy 2006-ban akkor történtek az inzultusok, amikor az édesanyja nem volt otthon, dolgozott.

Az igazságügyi pszichológus szakértő szerint a sértettnél az elszenvedett bűncselekmények - a szexuális zaklatás és a tettlegesség - nyomán lelki sérülés alakult ki, ezért ő a kislány pszichológiai kezelését is indokoltnak tartotta.

Kovács Tamás tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában hangsúlyozta, hogy erkölcsileg is mélyen elítélendő cselekmény történt.

A vádlottat kiskorú veszélyeztetése bűntettében is bűnösnek találta a bíróság, mivel a férfi a nevelt kislány és a két saját gyermeke szeme láttára nem egyszer verte a feleségét, miután a házasságuk megromlott.

Forrás: MTI