Újabb fejlemények a Tasnádi-perben

Folytatódott az ügyészi perbeszéd pénteken a Fővárosi Bíróságon Tasnádi Péter és 13 társának büntetőperében, amelyben a vállalkozót tizenhat bűncselekménnyel, köztük felbujtóként életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint emberölés előkészületével vádol

Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2001 és 2007 decembere között személyes sérelmei megtorlására bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonbeszélgetésekben.

A két és fél éve zajló per pénteki tárgyalásán folytatódott a kedden megkezdett ügyészi vádbeszéd. Az ügyész délután befejezte annak a hét bűncselekménynek a felsorolását, amelyek Tasnádi Péter volt felesége és a vele kapcsolatban állók - a nő élettársa, anyósa és ügyvédje - ellen irányultak.

A vádbeszéd szerint Tasnádi Péter 2002 és 2004 között többször próbálta megszervezni volt felesége megöletését. Tette mindezt személyes bosszúból, ugyanis nagyon megromlott a viszonyuk, miután a nőnek új élettársa lett. Tasnádinak anyagi követelései is voltak, s a volt feleség élettársát szintén többször próbálta megöletni.

A vád szerint volt, hogy a vállalkozó 3 millió forintot, s olyan is, hogy 10 millió forintot ajánlott a két ember megöléséért. Erre többeket kért fel, de a legtöbben visszautasították az ajánlatot. A gyilkosság megszervezésével megbízott egyik vádlott a perben terhelő vallomást tett a vállalkozó és az alkalmazásában lévő emberek ellen, és részletesen feltárta a bűncselekményeket.

Tasnádi Péter vallomásában tagadta a bűncselekmény elkövetését, mint mondta, 2004 májusi szabadulása után felhagyott felesége fenyegetésével. Elismerte, hogy figyeltette a nőt, de azt tagadta, hogy meg akarta volna öletni.

A vádirat szerint Tasnádi Péter megrendelésére történt az is, hogy 2003 februárjában a vállalkozó volt anyósát arcon öntötte savval egy ismeretlen százezer forintért. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló szemsérülést szenvedett, de a szakértői vélemények szerint akár súlyosabban is megsérülhetett volna. Tasnádi célja ezzel a vád szerint az volt, hogy megfélemlítse volt feleségét, s kikényszerítse anyagi követelésének teljesítését. A vállalkozó tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, hogy ő is csak a tévéből értesült az esetről.

A vádbeszéd a többi bűncselekmény felsorolásával folytatódik, előreláthatólag este 9 óráig is tarthat.
Forrás: MTI