Több, mint 3000-szer erőszakolta meg a lányát

Hatalmas médiaérdeklődés mellett kezdődött meg az ausztriai St Pöltenben az elhíresült "Amstetteni rém", Josef Fritzl pere.

Jozef Fritzl volt az az osztrák férfi, aki 24 éven keresztül tartotta bezárva háza pincéjében saját lányát. A ház alatt kialakított lakrészből a lány sosem jöhetett fel, csak apja látogatta meg néha. Ám ebben sem volt sok köszönet. Ilyenkor ugyanis megerőszakolta a szerencsétlent. A tanúvallomások alapján, több mint 3000- szer erőszakolta meg saját gyermekét. A vérfertőzésből hét gyerek született.

A borzalmas esetre tavaly áprilisban derült fény. Az ügy bejárta a világsajtót, a világ minden szegletében döbbenetet okozva. Nem meglepő tehát, hogy a most induló tárgyalás is a média kereszttüzébe került.

A per indulásakor Fritzl egy kéák dossziéba temette az arcát, és egy újságírói kérdésre sem volt hajlandó válaszolni. Némán és elbújva ült a vádlottak padjára.

A 73 éves osztrák nyugdíjas ellen gyilkosság, nemi erőszak, vérfertőzés, személyi szabadság korlátozása, és szolgasorsban tartás vádjával indult eljárás. Az ügyvéde szerint Fritzl a vádak többségében mindenképpen elismeri bűnösségét, viszont a csecsemőgyilkosságban ártatlannak vallja magát.
Forrás: HírExtra/Borsonline