Retrósodik a frizuradivat

Újra a hosszabb haj lesz a frizuradivat a férfiak számára, a hatvanas évek a nők és a férfiak fején is visszaköszön - derült ki a nemzetközi hajdivatnapok közeledtével.

A németországi Düsseldorfban március 21. és 23. között megrendezésre kerülő vásár előtt Carine Bartholomé sztárfodrász mondta el véleményét az idei szezon hajdivatjáról. A stílusszakértő szerint népszerűek lesznek azok a hajvágások, amelyekkel az ember otthon is boldogul.

A nőket illetően a hosszú copf, a lépcsőzetes hajvágás, és a természetes színárnyalatok lesznek divatban. Mint Victoria Beckham apródfrizurája, vagy pedig a hosszú és göndör haj; fekete, szőke vagy barna, de sok mindent szabad - derül ki a legfrissebb hajkreációkból a Top Hair International közeledtével. A melírozott tincsek - legtöbbször szőkék és barnák - sem hiányozhatnak a régóta várt nyári csillogás eléréséhez.

A szakértő szerint a férfiak gyakrabban járnak fodrászhoz, mint a nők, a hölgyek viszont többet, átlagosan 43 eurót (12700 forintot) hagynak a fodrásznál, szemben a férfiak 15 eurós (4450 forintos) kiadásával.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő düsseldorfi hajdivat vásáron workshopok, előadások és bemutatók várják a meghívottakat. Mint kiderült, a fodrászüzletek száma folyamatosan nő Németországban, az ágazatnak a gazdasági válság ellenére is jól megy.
Forrás: MTI