Több mint egymilliárdan játsszák a Halo 3-at

Furcsa számítással büszkélkedhet Halo 3 című játéka kapcsán a Bungie nevű fejlesztőcég. A Bungie szerint a minap zajlott le az egymilliárdodik többjátékos játszma a 2007 őszén megjelent játékban, és a játékosok 64.109 évnyi időt töltöttek a Halo 3 sci-fi

Utóbbi számítást úgy jött ki, hogy a fejlesztők összeadták azt az időmennyiséget, amely alatt folyamatosan a játékban tartózkodnak a különböző játékosok - olvasható a GameSpot honalapon.

64 ezer évvel ezelőtt a neandervölgyi ősember még mindig élt a Földön, és a Homo sapiens még nem érte el az ázsiai kontinenst - érzékeltette az érdekes adatot a Bungie.
A Microsoft megjelenésében készült Halo 3 2007 szeptemberében hatalmas sikert aratott: akkoriban, mint minden idők legjobban (a legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb mennyiségben) eladott piaci termékét ünnepelték.

A hatalmas ünneplést csak az árnyékolta be, hogy a Bungie a megjelenés után szinte azonnal faképnél hagyta a kiadó Microsoftot. A Halo brand (márka) ugyan a redmondi multinál maradt, a Bungie-t azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy búcsút vegyen a Microsofttól.

Azóta a Microsoft a Halo Wars című stratégiai játékot jelentette meg, amely szintén szép sikert aratott. Megjelenése után azonban a Microsoft feloszlatta a játékot fejlesztő másik csapatot, az Ensemble Studios-t.

A Bungie egymilliárd játszmáról szóló bejelentése után rögtön hallatott magáról a redmondi cég is: hamarosan megjelenik a Halo 3 új küldetéseket és kalandokat tartalmazó Xbox Live-ról (az Xbox internetes hálózatáról) letölthető kiegészítője, és elképzelhető, hogy visszatér a játék mitikus főszereplője, Master Chief is.
Forrás: MTI