Sárga szafariruhák és platformos cipők

Hogy mi a közös a címben felsoroltaknak? Mind-mind az idei tavaszi és nyári divat szerves részét képezik.

A HírExtra megkérte Lucz Adrienn stylistot, hogy segítsen nekünk eligazodni a tavaszi divattrendek szövevényes rendszerében.

A divat, akárhogy is nézzük, életünk része. Valaki szereti, valaki nem, de elkerülhetetlenül részesei vagyunk, hiszen az üzletek is a legújabb trendeket ontják magukból. Gyakori a sírás, amikor a kedvelt stílusok, elemek egyszer csak eltűnnek, nincs mit tenni, abból kell gazdálkodni, ami van.

Színesen szép az élet

Ha túllendültünk a közhelyes címen, akkor rátérhetünk az idei divatszínekre. Sokak bánatára a lila kezd itt hagyni minket, de nem a királykék váltja fel, ahogy azt sokan remélték.

A befutó idén a sárga lesz, különösen a mimóza sárga. Ezzel csak azért kell nagyon vigyázni, mert nem áll mindenkinek jól, a világos bőrűeknek nem árt erre odafigyelni. Viszont, ha esetleg a mimóza nem is illik hozzánk, akkor még nyugodtan felvehetjük a sárga egyéb árnyalatait, a citromtól az okkerig minden megengedett, csak napfényes legyen. Csak a nem kívánatos bogarakkal vigyázzunk!

Aki annyira nem szereti a sárga színt, arra is gondoltak a divat megálmodói, és idén a zöldre esett másik választásuk. Az olíva, a khaki mind-mind trendi lesz tavasszal, és a nyár folyamán is.

Visszaköszönnek az ingruhák, a szafari stílus ismét hódítani fog, ezt leginkább a zöld színnek köszönheti. Ezeket a ruhákat lehet akár önmagukban is hordani, de nagyon előnyösek nadrággal, shortokkal, és egy csinos kis övvel.

A metál színek azok, amiket nem lehet kihagyni, s itt is inkább az aranyra és az ezüstre gondolunk. Mindkettőt lehet a khakivel párosítani, az arannyal meleg színeket hozhatunk létre, az ezüsttel inkább hűvösebbet. Az idősebb korosztályokra jellemző, hogy bézzsel, vagy krémmel párosítják a metál színeket, ez az összhatás nagyon elegáns, és csinos tud lenni. Míg a fiatalabbak inkább a farmeres megoldásra esküsznek.

Amik idén annyira nem nyertek

A kék meglepő módon idén tavasszal mellőzve lesz, de ha már róla beszélünk, akkor visszafogottabb színárnyalatai fognak előtérbe kerülni. Ilyen a pasztell, vagy a sötétkék, de a sminkben inkább visszaköszön, mint a ruhákon.

A rózsaszín sokak bánatára idén sem fog központi helyen szerepelni. Pár éve a pink nagyon trendinek számított, főleg feketével párosítva. Idén, ha már rózsaszín, akkor is inkább a halványabb.

Ahogy Lucz Adrienn fogalmazott: Mindenki szereti, titkon vágyik is rá, de bevállalni már nem szokták az emberek. Inkább kiegészítőként hordják a nők, de khakivel párosítva ez is jól mutat.

Egyéb finomságok

A rojtok is visszaköszönnek idén tavasszal és nyáron. Ismét divatosak a rojtos velúr, indián csizmák. Tavasszal is lehet ezeket bátran viselni, hiszen nagyon vékony anyagból készülnek. De nem csak a magas szárú cipellőkön köszönnek ezek vissza. Trendi lesz a gladiátor cipő, és a saru is. Ezek mind lehetnek rojtosak, főleg, hogy sok esetben térdígérő lábbelikről beszélünk.

Hogy kreatívak is legyünk, rojtos lehet egy táska, de akár egy ruha is. Ezek mellett halmozzuk fel a strasszokat, flittereket, ismét divatos lesz a csillogás. Ruhán, kiegészítőkön, de már cipőkön is megjelentek ezek a csilli-villi trendi cuccok.

Vége az emoknak!

Eltűnnek a halálfejek. Persze, nem teljesen, hogy azért a nem csak trendi emok, és egyéb emberkék is rálelhessenek saját stílusokra, de úgy általánosságban nézve, igenis tűnnek el - Lucz Adrienn stylist szerint. A felkapott minták sosem örökérvényűek, reméljük, így végre többé nem kell minden ruhán ezekkel a tünci, és egyéb halálfejekkel szembesülniük a vásárlóknak. A gyermekruhákról már nem is beszélve.

Cipő nélkül nincs élet

Az idei cipellő trendekre nagy általánosságban a sarkak lesznek a jellemzőek, szinte mindenben egy-két centivel a föld fölött fogunk járni. Ahogy azt fentebb megemlítettem, egyre elterjedtebb és divatosabb a tavaszi, és nyári csizmák viselete, ismét visszaköszönnek a saruk is. Kicsi, balerina cipőkkel egyre kevésbé pakolják majd tele a boltok polcait, és főleg itt lehet majd észrevenni a pár centis sarkak megjelenését.

Ezzel szöges ellentétben még a nyolc-tízcentis sarkú cipők fognak hódítani, átmenet megint nem nagyon lesz. Már tavaly nyáron is nehéz volt találni öt-hat centi magas szandálokat, mert vagy csak a lapos papucsok voltak, vagy csak a nagyon magasak.

Sokak örömére újra divat a platform. Ha nem is az a fajta, amikor a cipő, papucs egész talpa egyöntetűen vastag, amiben pár éve még a Spice Girls is parádézott. Idén inkább az a trendi, amikor a cipő sarka nagyon magas, és egyben nagyon vékony is, míg a talp része pár centivel megvan emelve. Ezzel a szuper vékony sarokkal csak az a baj, hogy még a modellek is csak botladozva járnak vele a kifutón. Mi lenne velük a városi forgatagban? Lépcsőkről már nem is beszélve. Az viszont tény, hogy nagyon szexisek.

Sok mindent sikerült megtudnunk, divatosak a rovarcsalogató színek, a föld és metál árnyalatok. A rózsaszín idén sem nyerő, de éljenek a rúdon pörgő platformos, latex cipellők!