A kézisgyilkosság folyománya: vérbosszú lesz Veszprémben?

A kegyetlen, indokolatlan gyilkosság áldozatává lett Marian Cozma csapattársának, a súlyos sérülést szenvedett Zarko Sesum szerb kézilabdázónak édesapja komoly erőkkel tart Veszprémbe, hogy bosszút álljon a fián esett könyörtelen támadáson.

A kézilabdázó édesapjának tulajdonában van Szerbia legnagyobb vagyonvédelmi és testőrcége, mely jelentős testőrállománnyal rendelkezik. A cég korábbi katonákból - a hírhedt Arkan testőreiből - verbuvált tagjai kiválóan felkészített emberek, és nem híresek arról, hogy nagyon félősek lennének. Ezekből állított össze egy 300 fős bandériumot a felháborodott szülő, hogy megbosszulja fiát.

Mindehhez társul, hogy Szerbiának egyes területein még mindig dívik a vérbosszú intézménye, ami más megvilágításba helyezi az amúgy jogosan feldúlt édesapa kijelentését: "Azok, akik megtámadták a  fiamat nem fognak egykönnyen elmenekülni előlem. Nem fogok a magyar rendőrségre várni! Háromszáz kommandóssal megyek a fiam támadóiért."

Az mindenesetre biztos, hogy ha ezek az alakulatok azzal a céllal lépik át a határt, hogy megkeressék Zarko támadóit, akkor nagy eséllyel lehet fogadni arra, hogy meg is találják. És akkor az Isten irgalmazzon nekik...