Maradhat a miskolci rendőrkapitány

Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány - értesült az MTI. Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával, megszüntette.

Szombaton több politikus és roma vezető is kiállt az állásából péntek este eltávolított miskolci rendőrkapitány mellett. Káli Sándor, a város szocialista polgármestere akkor azt mondta: egyeztetni kíván az igazságügyi és rendészeti miniszterrel, mert nem ért egyet azzal, hogy más beosztásba helyeztette Pásztor Albertet rasszistának minősített kijelentése után.

Szintén kiállt a rendőri vezető mellett a helyi Fidesz-KDNP-frakció, a miskolci SZDSZ, a megyei cigányvajda, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete, valamint a Független Rendőr Szakszervezet.

Visszautasította a rasszista vádakat maga Pásztor Albert is, aki pénteken azt mondta: a decemberben és januárban Miskolcon történt rablások elkövetői cigány származásúak voltak. A kijelentés miatt tiltakozását fejezte ki Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivő és Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke is. Hasonlóan nyilatkozott Horváth Ferenc, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének elnöke.
Forrás: InfoRadio.hu