A Fidesz kiáll a rendőrkapitány mellett

A Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciója kiáll Pásztor Albert városi rendőrkapitány mellett és arra kéri az igazságügyi és rendészeti miniszter, vizsgálja felül döntését - tartalmazza az MTI miskolci irodájához szombaton küldött közös közlemény.

A rendőrkapitány pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt". Az eset után az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József országos rendőrfőkapitány azonnali vizsgálatot rendelt el és más beosztásba helyezte a főrendőrt.

Az ügyben szombaton az igazságügyi és rendészeti miniszter is megszólalt. Draskovics Tibor az MTV Nap-kelte című műsorában azt mondta: a miskolci rendőrkapitány a nyilatkozatával átlépett egy olyan határt, amelyet az állam képviselője nem léphet át, s az áthelyezésével erkölcsi alapú döntés született.

A Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciója szerint Pásztor Albert kapitányságvezető eddigi rendőri munkája mind a civil, mind a szakmai közvélemény előtt elismerést váltott ki.

A miskolciak szerint a városi rendőrkapitány a rendőrség nehéz anyagi helyzete ellenére is jó színvonalon teljesítette munkáját, ezért arra kérjük Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy vizsgálja felül az ügyben meghozott intézkedését - írta a Fidesz nevében Szinay Attila, a KDNP képviseletében pedig Garamvölgyi Attila önkormányzati frakcióvezető.
Forrás: MTI