Ami leveri a Megasztárt: nagyot robbant a TV2!

Végre betolta az all-int – Korda György az egyik nagy kereskedelmi tévéhez írt alá! A TV2 vadonatúj pókeres műsorában Klárikával együtt szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Korda a Hírextrának nagy durranást ígér – de azt is elárulta, hogy milyen

Ezt is megéltük: sztárpóker-show. De vajon miért tartott ennyi ideig rájönniük a nagy eszű magyar kereskedelmi tévéknek, hogy Korda György személyisége megérett egy önálló showműsorra? Pedig ha valaki, hát Gyuri bá’ az, aki egyetlen mondatával, egyetlen gesztusával be tudja mutatni a magyar tucatcelebek világában, hogy milyen is egy egyéniség. Ráadásul Kordának még az ötletei is eredetiek, a világért sem koppintana külföldi produkcióktól.

Dáma, Király, Ász

A műsor egyébként nem lesz túl bonyolult, mondhatni három kártyalappal is lehet majd játszani. Az Ász szerepében természetesen maga Korda György lesz élvezhető, a Dáma pedig ki más is lehetne, mint Klárika. De ki lesz a Király? Állítólag Magyarország legjobb humoristája (hogy ki, egyelőre még nem árulhatják el, de sokak szerint senki más nem jöhet szóba, mint Nacsa Olivér).

A vendégek pedig a hazai sztárok legjavából kerülnek ki, akik egyfajta össznépi show keretében pókerezni fognak. Végül is nem rossz az ötlet, de – mint tudjuk – a siker nem csak az ötleten múlik, hanem a megvalósításon is.

Nem külföldi, saját az ötlet

- Elég híres vagyok ebben a póker világában, ezért az ötlet is könnyen jött - lebbentette le a fátylat Korda a műsor születéséről. – Hogyan lehet ezt az egészet show-szerűen, szórakoztatóműsor keretében megvalósítani? Nem arról van szó, hogy mindenféle külföldi mintát utánoznánk, saját ötletből fogunk egy minden korosztály számára emészthető, jó műsort összehozni. Olyan produkciót, mely szórakoztat, izgalmat hoz a képernyőre és egy icipicit tanít is - árulta el a Hírextrának a „Pókerpápa”.

Korda elmondta, hogy hosszas vívódás után találták meg a műsorhoz a produceri részt, majd pedig a kiadót a TV2 személyében. Állítása szerint majd’ egy évig dolgozott csapatával a műsor koncepcióján. Úgy néz ki, megérte. De mi lesz a pókerrajongókkal, akik aligha bírnának ki akár csak egy hetet is a szokásos Korda-dózis nélkül a Sportelevízió képernyőjén?

Itt is, ott is feltűnik majd

- Nem tűnök el onnan sem - árulta el Korda. – A Sport TV-ben vállalt munkám világversenyek közvetítéséről szól, teljesen különbözik ettől az új műsortól. Az a tevékenységem nagyjából ahhoz hasonlítható, amikor valaki egy Roma-Chelsea Bajnokok Ligája döntőt közvetít, az új show pedig olyan lesz, mint egy Michael Schumacher, vagy Flavio Briattore meg a többi amatőr sztár részvételével zajló all star focimeccs. A kettő között óriási a különbség, de mindkettő szórakoztató - tette még hozzá az egyébként saját pókerklubbal is rendelkező Korda.

A szkeptikus nézők persze föltehetik a kérdést, hogy vajon mennyire fogja elhomályosítani a többi szereplőt Korda személyisége, illetve hogy új arcáról mutatkozik-e be Korda György. Az eredeti szakmáját tekintve táncdalénekes Gyuri bá’ szerint nagyjából azt az oldalát fogja hozni, melyet már ismerhetnek a nézők a Csináljuk a fesztivált című MTV-s műsorból. Sőt a sztárokhoz való hozzáállása olyan, amitől a többi sztár kisugárzása még nagyobb lesz. Mivel ez a műsor nem arról fog elsődlegesen szólni, hogy emberileg minél mélyebben ismerhessük meg a résztvevőket, de Korda biztos benne, hogy minden a műsorban elhangzó szó az ő fényüket fogja emelni.

Nem a lé a lényeg

Nagy költségvetésű szuperprodukcióként emlegetik a műsort, de a mester szerint nem ez lesz a leglényegesebb az új műsorban.

- Amikor mi annak idején jártuk a Táncdalfesztiválokat legfeljebb öt-hatszáz forintokat kaptunk - emlékezett vissza a régi szép időkre Korda György. – Nem úgy, mint ezek az ismeretlen gyerekek, akik tízmilliós kocsikat, meg több tízmilliós öröklakásokat kapnak. Ezek a számunkra ismeretlenek voltak, és itt sem a pénz fog dominálni. A durranás magában az izgalomban, a játékban, nem annyira a tétben, mint a játék örömében lesz. Ráadásul ebből is megtanulhatnak sokan játszani - áradozott eddigi legnagyobb tévés vállalkozásáról a sztár.

Korda György ráadásként még azt is elárulta a Hírextrának, hogy sokat jelentett a továbblépésben a lehetőség, hogy feleségével, Balázs Klárival szerepelhet együtt. – Klárika miatt hagytam ott a Csináljuk a fesztivált. Hiszen másképp ki szállna ki egy sikeres műsorból? - tette fel a költői kérdést a nagy dalművész.

De mikor fog főzni Korda úr?

Sőt ez még mind semmi, portálunknak azt is elárulta Korda, hogy a TV2 már ezen felül is felkérte egy másik műsorban való szereplésre. Ugyan a mostanában divatos főzőműsorokat nem igazán kedveli, de szinte minden egyébre nyitott: a műsornak, amiben felbukkan Házaspárbaj lesz a címe, de csak egyszeri alkalom lesz a szereplésre.

Mit is lehet minderre mondani? Csak annyit, hogy all-in! A két ász ugyanis ezek szerint ott van Korda kezében. Már csak az a kérdés, hogy mennyit tud vele nyerni a televíziózás zöld posztójánál…