Izgalmas édességek

forralt bor fűszeres, pikáns zamata megihletett több amatőr és profi szakácsot is. Az egyik legfinomabb téli italból izgalmas édességeket is lehet készíteni - javasolja az egyik internetes boros portál.

A recept egyszerű: az elkészített forralt borba - amelyből nem hiányozhat a narancslé, a méz, a citromhéj és a szokásos fűszerek - az 5 percig áztatott zselatinlapokat bele kell tenni, majd boros üvegpoharakba vagy mini műanyag poharakba önteni és lehűteni. A dekoráció tejszínhab és csíkokra vágott vaníliarúd. A pohárban történő tálalás emlékeztet az alapanyag eredeti jellegére, és egyben mókás is, hiszen a bort így csak kanalazni lehet.

Még mutatósabb az ötlet - javasolja a www.boraszportalok.hu - ha egy-egy szem áfonyát, szedret, málnát helyeznek a pohárba és úgy öntik bele a zselésített bort.

A forralt bort még tovább lehet gazdagítani, vagy ízlés szerint flambírozni, ha rummal bolondítják meg. Fahéjjal, aszalt gyümölcsökkel is szokták főzni és kínálni. A narancsos bor különálló műfaj, kellemes, pikáns ital.

Maradék forralt bort kiválón fel lehet dolgozni muffinba, de ehhez fehér borból készített ital szükséges.
A hegy levével készített sütemények ideje is most jött el: a boros tekercs, a boros narancsos vagy a tokaji torta a leghíresebb ilyen édességek.
Forrás: MTI